Stjernemanusforfatter skal redde Pitt-film

Aaron Sorkin skriver om manuset til «Moneyball».

BLIR REDDET?: Filmen «Moneyball» ble i utgangspunktet stoppet. Nå kan det imidlertid se ut som at Brad Pitt allikevel for spille Billy Beane. AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOT
BLIR REDDET?: Filmen «Moneyball» ble i utgangspunktet stoppet. Nå kan det imidlertid se ut som at Brad Pitt allikevel for spille Billy Beane. AFP PHOTO / FRANCOIS GUILLOTVis mer

(Dagbladet): At det er finanskrise i USA, fikk Oscar-vinneren Steven Soderbergh erfare da filmstudioet Sony Pictures la ned produksjonen på filmen «Moneyball» bare dager før filmingen skulle starte.

«For kunstnerisk»
Det var meningen at Soderbergh skulle regissere filmen som har et budsjett på over 300 millioner kroner, men filmstudioet mente at filmen var «for kunstnerisk og dokumentaraktig» og likte aldeles ikke manuset som orginalt var skrevet av Soderbergh i samarbeid med Steven Zaillian.

Et slikt prosjekt var for risikabelt i dagens marked.

Det gjorde at Soderberg så forlot prosjektet som hadde Brad Pitt i hovedrollen.

Uklart med regissør
«Moneyball»baserer seg på den sanne historien om Billy Beane, eieren av baseballaget Oakland Atlethics, som fikk bygd et sensasjonelt vinnerlag uten å på langt nær ha de samme finansielle musklene som de andre lagene.

En rolle som Brad Pitt hadde gjort mye for å få lov til å spille.

Nå kan det imidlertid se ut som at Pitt allikevel skal få realisert drømmeprosjektet sitt, melder Los Angeles Times.

Sony Pictures har hentet inn den Emmy-vinnende manusforfatteren Aaron Sorkin, også kjent fra tv-serien «The West Wing», til å skrive om manuset. Filmstudioet håper også å få med seg den Oscar-vinnende produsenten Scott Rudin (No Country for Old Men og There Will Be Blood).

Produksjonen er ventet å starte i høst, men hvem som skal regissere filmen er ennå uklart.

REDNINGSMANN: Emmy-vinneren Aaron Sorkin skal skrive om manuset til «Moneyball». Foto: Scanpix
REDNINGSMANN: Emmy-vinneren Aaron Sorkin skal skrive om manuset til «Moneyball». Foto: Scanpix Vis mer