- Stjernemøtet er verdt millioner

PR-ekspert mener middagen mellom Tone Damli Aaberge, David Beckham og Simon Fuller fører henne nærmere et USA-gjennombrudd.

ER GJENNOMBRUDDET NÆR? På mandag kom Tone Damli Aaberge tilbake fra USA-lansering. Der endte hun opp med å spise middag med fotballikonet David Beckham og musikkguru Simon Fuller. Det møtet er verdt millioner, mener PR-ekspert. Foto: Erling Hægeland
ER GJENNOMBRUDDET NÆR? På mandag kom Tone Damli Aaberge tilbake fra USA-lansering. Der endte hun opp med å spise middag med fotballikonet David Beckham og musikkguru Simon Fuller. Det møtet er verdt millioner, mener PR-ekspert. Foto: Erling HægelandVis mer

(Dagbladet): Mandag kveld landet artist Tone Damli Aaberge (22) og hennes manager David Eriksen i Norge. Bak seg har de en to uker lang lanseringstur i USA for å promotere Sogndal-jentas nye album «Cocool» for amerikanske radiokanaler. Det opplyser Thea Gulbrandsen i Eccentric Music til Dagbladet, som er produksjonsselskapet for artistens nye album.

USA-turen, som ifølge Yngve Næss i Tones norske plateselskap Universal, skal ha gått innom California, San Fransisco og Los Angeles, fikk en ny vending i sistnevnte by.

GODT SELSKAP: Simon Fuller er manageren til David Beckham. For noen dager siden spiste de middag med Tone Damli Aaberge og hennes manager David Eriksen i Las Angeles.
GODT SELSKAP: Simon Fuller er manageren til David Beckham. For noen dager siden spiste de middag med Tone Damli Aaberge og hennes manager David Eriksen i Las Angeles. Vis mer

I går kunne Se og hør fortelle at pophåpet fra Sogn og Fjordane hadde hatt en eksklusiv middag med fotballikonet David Beckham (35) og musikkguru Simon Fuller (60).

Stjernemøtet kom i stand gjennom Eriksen og Beckhams manager Fuller, som er venner. De så en fotballkamp med Beckhams lag LA Galaxy, før maten kom på bordet.

Verdt millioner - Etter kampen reiste Simon, Tone, Beckham og jeg til en flott og deilig restaurant i Beverly Hills og spiste middag sammen, sier Eriksen til Se og hør.

BRITISK VERSJON: David Beckham og kona Victoria.  Foto: Charley Gallay/Getty Images/AFP
BRITISK VERSJON: David Beckham og kona Victoria. Foto: Charley Gallay/Getty Images/AFP Vis mer

Eriksen bekrefter møtet ovenfor Dagbladet.

PR-eksperter anslår verdien av middagsselskapet med fotballesset og musikkgudfaren, som varte i tre timer, til å være i millionklassen.

NORSK VERSJON: Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie. Foto: Scanpix
NORSK VERSJON: Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge og Aksel Hennie. Foto: Scanpix Vis mer

- Møtet og bildene er verdt millioner. Managementet til Tone sitter nå med gullkortet. Hvis de forvalter det riktig kan dette møtet bli en viktig døråpner som igjen er verdt mange millioner dollar. Platesalget vil etter hvert gi et svar på hva møtet er verdt, sier daglig leder i kommunikasjonsbyrået Siste Skrik, Elizabeth Hartmann.

- På egen hånd er hun nobody i USA, i godt selskap som dette kan hun plutselig ha fått et navn. Nå kan hun vinke farvel til Idol-Tone. Dette er et varig steg og bekreftelse på at hun har kommet seg flere divisjoner opp, sier Hartmann.

Gedigent nettverk Fuller er heller ingen hvem som helst. Briten er mannen bak realitykonseptet Idol og var også manageren til 90-tallsfenomenet Spice Girls.

Jan Fredrik Karlsen, som kan sies å være Norges svar på Fuller, tror relasjonen er et smart trekk.

- Simon Fuller er en person med et voldsomt nettverk og har stor innflytelse på musikkbransjen i USA og England. Han har lang fartstid og mange suksesser bak seg, sier Karlsen til Dagbladet.

Damli Aaberge møtte Fuller for første i London i mai. Da la hun ut et bilde av seg selv og superagenten på bloggen sin, og skrev blant annet «tenk om eg ein dag får gi ut musikken min i England!?».

- At en sånn personlighet som Fuller velger å åpne opp mulighetene for å bruke sitt nettverk til å bygge Tones karriere i USA, er en fantastisk mulighet for henne. Jeg ønsker henne virkelig lykke til, sier Karlsen.

Norges superpar-svar PR-ekspert Tom Berntzen i Geelmuyden. Kiese mener møtet mellom Damli Aaberge og Beckham kan bli en «snakkis» som gir henne oppslag, og igjen genererer kroner og øre.

-SMART TREKK: Jan Fredrik Karlsen er Norges svar på Simon Fuller. Han tror Fuller kan åpne nye dører for Tone Damli Aaberge. Foto: Nina Hansen
-SMART TREKK: Jan Fredrik Karlsen er Norges svar på Simon Fuller. Han tror Fuller kan åpne nye dører for Tone Damli Aaberge. Foto: Nina Hansen Vis mer

- Tone liker å skape litt mystikk og glamour rundt seg, det gjør hun også med dette møtet som er arrangert for å selge, Dette er bevisst et møte for salg for dem begge, det finnes ingen annen grunn til at de skulle møtes, sier Berntzen.

Han trekker også en sammenlikning mellom de to.

- Når du tenker på David, tenker du også på kona Victoria. De er business — Tone og Aksel Hennie blir litt av samme sak i norsk målestokk.

A-listet i England Gulbrandsen i Eccentric Music avviser at stjernemiddagen var arrangert for å skape blest og merverdi for Damli Aaberge.

- Angående middag med Beckham har Det har overhodet ikke noe med lanseringen i USA å gjøre. Det er et hyggelig resultat av Davids bekjentskaper, skriver Gulbrandsen i en e-post til Dagbladet.

HAR GULLKORTET: David Eriksen er manageren til Tone Damli Aaberge. PR-ekspert mener han har vært smart som har fått til et møte mellom Simon Fuller, David Beckham og Tone Damle Aaberge.
Foto: Jeanette Landfald
HAR GULLKORTET: David Eriksen er manageren til Tone Damli Aaberge. PR-ekspert mener han har vært smart som har fått til et møte mellom Simon Fuller, David Beckham og Tone Damle Aaberge. Foto: Jeanette Landfald Vis mer

Måltidet var likevel en stor opplevelse for vestlandsjenta.

- Det var en stor greie for henne. Beckham er hennes største idol, så det var ekstra kjekt å få møte ham. Jeg tror jeg trygt kan si at det gjorde sterkt inntrykk, som ikke blir glemt med det første, sier Eriksen til Se og hør.

-Verdt millioner: PR-ekspert Elizabeth Hartmann mener Tone Damli Aaberge kan vinke farvel til Idol-stempelet, og at hun allerede har nådd nye høyder.
-Verdt millioner: PR-ekspert Elizabeth Hartmann mener Tone Damli Aaberge kan vinke farvel til Idol-stempelet, og at hun allerede har nådd nye høyder. Vis mer

31. oktober skrev Damli Aaberge på sin blogg at hun var a-listet hos BBC Radio 2. Det er hun fortsatt med låten «Butterflies», som deler spilletid med kjente artister som Bruce Springsteen, Take That og Josh Groban.

Verken Damli Aaberge eller Eriksen har ønsket å kommentere middagen ovenfor Dagbladet.

Oslo  20100820. Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge ankommer Moods of Norway visningen på Kongsgården på Bygdøy i Oslo. Moods of Norway sin visning blir den siste under Oslo Fashion Week.
Foto: Kyrre Lien / Scanpix .
Oslo 20100820. Aksel Hennie og Tone Damli Aaberge ankommer Moods of Norway visningen på Kongsgården på Bygdøy i Oslo. Moods of Norway sin visning blir den siste under Oslo Fashion Week. Foto: Kyrre Lien / Scanpix . Vis mer