Oscar 2019

Stjernene i harnisk - nå snur de

Oscar-akademiet forsøkte seg på en aldri så liten endring i den tradisjonsrike prisutdelingen. Det falt ikke i god smak hos Hollywood-stjernene.

OSCAR: Flere stjerner reagerer på at flere av utdelingene til årets Oscar, ikke skal vises på TV. Video: AP Vis mer

Tidligere denne uka kom nyheten om at arrangørene bak én av årets viktigste prisutdelinger for filmbransjen, Oscar-utdelingen, vil kutte flere kategorier fra det direktesendte showet på TV.

Det fikk Hollywood-stjernene til å se rødt.

Sammen med fagforeningen American Society of Cinematographers, gikk stjerner som George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Martin Scorsese, Sandra Bullock og Emma Stone ut mot avgjørelsen i et brev til Oscar-arrangøren.

- FORNÆRMELSE: Flere av Hollywoods største filmstjerner reagerte sterkt da Oscar-arrangørene sa at de ville kutte utdelingen av flere priser fra det direktesendte showet, blant annet Sandra Bullock og George Clooney. Foto: NTB Scanpix
- FORNÆRMELSE: Flere av Hollywoods største filmstjerner reagerte sterkt da Oscar-arrangørene sa at de ville kutte utdelingen av flere priser fra det direktesendte showet, blant annet Sandra Bullock og George Clooney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kategoriene «Beste filmfotograf», «Beste klipp», «Beste live-action kortfilm» og «Beste sminke- og hårstyling» er blant prisene som ikke lenger skulle deles ut i selve TV-sendingen. Dommen? En fornærmelse!

«Ved å gjøre dette grepet, får disse viktige ressursene en lavere status i denne Oscar-utdelingen, og det er intet mindre enn en fornærmelse for alle oss som har dedikert livet vårt til dette yrket,» heter det i brevet, gjengitt av nyhetsbyrået AP.

Og jaggu har det ikke gitt resultater. Nå snur nemlig Oscar-arrangørene, og melder i en pressemelding at de likevel vil vise utdelingen av alle de 24 prisene på direkten, melder The Guardian.

Det går ikke fram om arrangørene vil gjøre showet lenger for å få med alle prisene, eller om hver pris - og da naturlig nok også stjernenes til tider så oppsiktsvekkende takketaler - vil få kortere tid.