Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oscar 2019

Stjernene i harnisk - nå snur de

Oscar-akademiet forsøkte seg på en aldri så liten endring i den tradisjonsrike prisutdelingen. Det falt ikke i god smak hos Hollywood-stjernene.

OSCAR: Flere stjerner reagerer på at flere av utdelingene til årets Oscar, ikke skal vises på TV. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tidligere denne uka kom nyheten om at arrangørene bak én av årets viktigste prisutdelinger for filmbransjen, Oscar-utdelingen, vil kutte flere kategorier fra det direktesendte showet på TV.

Det fikk Hollywood-stjernene til å se rødt.

Sammen med fagforeningen American Society of Cinematographers, gikk stjerner som George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Martin Scorsese, Sandra Bullock og Emma Stone ut mot avgjørelsen i et brev til Oscar-arrangøren.

- FORNÆRMELSE: Flere av Hollywoods største filmstjerner reagerte sterkt da Oscar-arrangørene sa at de ville kutte utdelingen av flere priser fra det direktesendte showet, blant annet Sandra Bullock og George Clooney. Foto: NTB Scanpix
- FORNÆRMELSE: Flere av Hollywoods største filmstjerner reagerte sterkt da Oscar-arrangørene sa at de ville kutte utdelingen av flere priser fra det direktesendte showet, blant annet Sandra Bullock og George Clooney. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kategoriene «Beste filmfotograf», «Beste klipp», «Beste live-action kortfilm» og «Beste sminke- og hårstyling» er blant prisene som ikke lenger skulle deles ut i selve TV-sendingen. Dommen? En fornærmelse!

«Ved å gjøre dette grepet, får disse viktige ressursene en lavere status i denne Oscar-utdelingen, og det er intet mindre enn en fornærmelse for alle oss som har dedikert livet vårt til dette yrket,» heter det i brevet, gjengitt av nyhetsbyrået AP.

Og jaggu har det ikke gitt resultater. Nå snur nemlig Oscar-arrangørene, og melder i en pressemelding at de likevel vil vise utdelingen av alle de 24 prisene på direkten, melder The Guardian.

Det går ikke fram om arrangørene vil gjøre showet lenger for å få med alle prisene, eller om hver pris - og da naturlig nok også stjernenes til tider så oppsiktsvekkende takketaler - vil få kortere tid.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!