Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Reagerer på endringer i Oscar-utdelingen

Stjernene i harnisk ti dager før Oscar-utdelingen

Superstjernene reagerer sterkt på Oscar-arrangørens avgjørelse. De har sendt dem et åpent brev.

OSCAR: Flere stjerner reagerer på at flere av utdelingene til årets Oscar, ikke skal vises på TV. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Slik Dagbladet omtalte tidligere denne uka, kuttes flere kategorier fra Oscar-utdelingen fra direktesendingen på TV.

Det skaper et komplett kaos, bare ti dager før filmverdenens aller gjeveste prisutdeling. Den går av stabelen 25. februar.

Lederen for fagforeningen American Society of Cinematographers, Kees van Oostrum, har tidligere gått knallhardt ut mot arrangøren. Nå har et stort stjernelag signert et åpent brev de har levert til Oscar-arrangøren, skriver blant annet Reuters.

George Clooney, Brad Pitt, Robert De Niro, Martin Scorsese, Sandra Bullock og Emma Stone er blant dem som har satt navnet sitt på brevet. Totalt har mer enn 50 filmprodusenter, skuespillere og regissører signert brevet.

Budskapet: - Dette er en fornærmelse!

SKREV UNDER: Robert de Niro. Foto: NTB Scanpix
SKREV UNDER: Robert de Niro. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Gir lavere status

Kategoriene «Beste filmfotograf», «Beste klipp», «Beste live-action kortfilm» og «Beste sminke- og hårstyling» er blant prisene som ikke deles ut i selve TV-sendingen.

«Ved å gjøre dette grepet, får disse viktige ressursene en lavere status i denne Oscar-utdelingen, og det er intet mindre enn en fornærmelse for alle oss som har dedikert livet vårt til dette yrket,» heter det i brevet, gjengitt av nyhetsbyrået AP.

Stjernene mener arrangøren med dette grepet ikke lenger opprettholder sin lovnad om å feire filmskapingens fellesskap.

Oscar-arrangøren har på sin side svart med et eget brev, der de skylder på «uriktig informasjon i mediene og i sosiale medier», noe som igjen har ledet til «en hel del uriktig informasjon».

AP skriver at de i brevet lover at vinnertalene kommer til å bli vist i TV-sendingen. I tillegg skriver de at fire til seks priser kommer til å gå i denne praksisen på rundgang.

Slakt

Disse grepene gjøres for å få kortet ned sendetida fra i overkant av fire til tre timer.

Regissøren av filmen «The Shape of Water», Guillermo del Toro, skriver på Twitter at filmfotografien ligger i selve hjertet av filmskapingen og at det er synd at den blir nedprioritert. «The Shape of Water» vant kategorien «Beste film» under Oscarutdelingen i fjor.

- Jeg liker det ikke. Jeg synes ikke det er kult. Jeg er en kunstner og jobber beinhardt, vi har dyrket det vi er gode på og vi bør få feire det med resten av verden, sier Regina King, som er nominert i kategorien «Beste kvinnelige birolle».

Den rutinerte skuespilleren Michael Douglas slenger seg på:

- De tjener seks til sju millioner dollar hvert år på dette. Hvordan setter du da sammen et underholdende show uten å hedre prisvinnerne? Så vidt jeg skjønner, gjør de ikke noen god jobb, sier han ifølge AP.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!