KREVENDE: Rollen som Lisbeth Salander viser seg vanskeligere å besette enn ventet. En uvanlig krevende rolle skal være en av årsakene. Foto:AP/Scanpix
KREVENDE: Rollen som Lisbeth Salander viser seg vanskeligere å besette enn ventet. En uvanlig krevende rolle skal være en av årsakene. Foto:AP/ScanpixVis mer

Stjernene skyr Salander

Arbeidet med å finne en amerikansk Lisbeth Salander har utviklet seg til et mareritt.

||| (Dagbladet): Kristen Stewart, Carey Mulligan, Natalie Portman og Scarlett Johansson; Alle skal ha vært høyaktuelle for rollen som Lisbeth Salander i den amerikanske versjonen av «Menn som hater kvinner». Det er de ikke lenger, ifølge Expressen

- Jeg innser at vi har gitt regissør David Fincher prestasjonsangst, sier casting-agent Tusse Lande til den svenske avisa.

Det var Lande som i sin tid valgte ut Noomi Rapace som Lisbeth Salander til den svenske versjonen.

Attraktiv rolle Ifølge Expressen, som siterer det troverdige nettstedet The Daily Beast, er altså mange av Hoolywood-stjernene som har blitt linket til rollen ikke lenger aktuelle.

At det skulle vise seg å være så vanskelig å finne en skuespillerinne kommer overraskende, ettersom rollen som Salander har blitt beskrevet som den mest attraktive siden den kvinnelige hovedrollen i «Tatt av vinden», skriver Expressen.

Fysisk krevende Noe av årsaken til vanskelighetene skal være at rollen er fysisk svært krevende, og at forventingene er skyhøye til den amerikanske versjonen.

Tusse Lande brukte selv tid på å finne fram til Rapace.

- I begynnelsen var jeg innstilt på å finne den ekte Salander, altså en jente fra gata som selv hadde erfaring fra hacking. Men til slutt falt vi ned på Noomi fordi vi innså hvor utrolig krevende dette var.