AVLYSER KONSERTER: Den kinesiske pianisten Lang Lang sliter med inflammasjon i en arm, og kansellerer alle konserter ut juni - deriblant sommerens opptreden under Festspillene i Bergen. Foto: Toru Yamanaka / NTB Scanpix
AVLYSER KONSERTER: Den kinesiske pianisten Lang Lang sliter med inflammasjon i en arm, og kansellerer alle konserter ut juni - deriblant sommerens opptreden under Festspillene i Bergen. Foto: Toru Yamanaka / NTB ScanpixVis mer

Festspillene i Bergen 2017

Stjernepianist må trekke seg fra Festspillene

Den kinesiske pianisten Lang Lang skulle være ett av trekkplastrene ved årets festspill i Bergen, men må avlyse på grunn av problemer med en arm.

Kineseren har etter råd fra legen tatt beslutningen om å avlyse alle sine konserter denne våren, noe han beklager overfor publikum. Også festspilldirektør Anders Beyer beklager at Lang Lang ikke kan komme til Bergen som planlagt.

- Dette er veldig synd for alle som hadde gledet seg til å oppleve denne fantastiske pianisten i Bergen. Vi ønsker Lang Lang god bedring og gleder oss over at han ønsker å komme til Festspillene et annet år, sier Beyer.

Lang Langs konsert i Grieghallen 1. juni var det arrangementet som ble raskest utsolgt til årets utgave av musikkfesten i vest. Arrangøren jobber allerede for å få ham til byen mellom de sju fjell et annet år og med å få på plass en annen konsert 1. juni.

De som har kjøpt billett, vil i løpet av tirsdagen få informasjon om refusjon, og dette blir også lagt ut på Festspillenes nettsider og Facebook-sider.

(NTB)