Stjerner i kikkerten

Röyksopp dro hjem for å få puste litt etter MTV-triumfen. Tilbudene snør over Svein Berge og Torbjørn Brundtland.

BARCELONA (Dagbladet): - Jeg kan vikle meg inn i en hel verden om jeg skal fortelle om alt vi muligens skal gjøre. Det vi vet, er at vi har en del godsaker i kikkerten. Vi ligger i en posisjon hvor vi bare kan velge og vrake. Jeg tror det blir mye vrak. Men klart, vi har ting på stell nå, innser Svein Berge.

De to var seg selv lik dagen etter å ha sjokkert popverdenen med en arktisk bombe av en opptreden, og seinere med å hente hjem prisen for beste video.

- Vi føler en slags tomhet. Det er ikke mye innhold i dette. Det er så mye koreografi. Og så lite spontanitet. Selve opplevelsen av å overvære showet var heller ikke så spennende. Det var luksusutgaven av Spellemannprisen. Jeg sovna underveis, det er ikke løgn. Vi kjedet oss og gikk til og med ut en tur, ler Torbjørn.

Men de våknet i tide.

- Litt skjelven

- Jeg ble litt skjelven i leppa. Vi ble tatt på senga, sier Svein.

Torbjørn Brundtland reflekterer over det på sin egen måte:

- Det var noe som slo seg på bak i hodet mitt i går. «Ok, den prisen kan vi kanskje få», tenkte jeg. «Her sitter jeg i dette setet. Hvis vi nå må reise oss opp og gå ned trappa og bort til podiet, er det mange som kommer til å si at livet vil forandre seg for oss. Hvis vi blir sittende, uten noen pris, kommer folk til å si at lite vil forandre seg.» Jeg kan bare si at vi aldri vil komme til et punkt hvor vi lar sånne seanser påvirke oss.

- Jeg sier dette for å lette hjertet mitt. Ved å være så down to earth som vi er, også når vi kommer tilbake til Norge etter å ha gjort det bra i utlandet, er det dem som sier til oss at vi ødelegger for norske artister som vil være verdensberømte i Norge. Jo, men folk blir litt fornærma, erfarer Torbjørn.

- Langt på natt

Natt til i går feiret de til langt på natt med alskens verdensnavn.

- Jeg pratet lenge med Anastasia i går. Hun kom bort for å skryte av oss. Hun pratet høyt, forresten. Og Marilyn Manson, på sin måte. Chris Martin i Coldplay strødde også godord.

HJEM TIL BERGEN: Torbjørn Brundtland og Svein Berge ser fram til et par dagers hvile i Bergen.- Det er der vi har de virkelige sjelefrendene våre, sier Svein. Her poserer de for fotografene etter torsdagens seier.