Stjerner i kø for Röyksopp

Röyksopp er blant klodens hippeste musikknavn for tida, og stjernene står i kø for remikshjelp og turnésamarbeid.

Fire MTV-nominasjoner, en nettopp påbegynt arenaturné med Moby i Europa og fortsatt topp 40-plassering på den engelske albumlista gjør at Röyksopps status ute i musikkverdenen er høyere enn noensinne - 13 måneder etter utgivelsen av albumet «Melody A.M.».

Det merker Torbjørn Brundtland og Svein Berge på etterspørselen fra trendbevisste rockere også.

Rockerne ringer

- Etter at vi varmet opp for Garbage i fjor, har de vært på oss hver gang de skal ut med ny single for å få oss til å remikse en låt, sier Brundtland, som er på vei fra Stockholm til Helsinki, hvor Röyksopp varmer opp for Moby i kveld. Kommende mandag kommer følget til Oslo Spektrum.

Turneen med Moby kom i stand etter at den skallede newyorkeren ba Röyksopp-gutta om nettopp en remiks.

Det samme har Mercury Rev og Manic Street Preachers gjort. Manics benyttet seg av Röysopps musikalske slektning The Avalanches fra Australia til en vellykket remiks av sin «So Why So Sad» i fjor.

- Det er ikke umulig at vi sier ja til dem, sier Brundtland, som sammen med Berge også har remikset låter av den engelske garage-stjernen The Streets (Mike Skinner) og Peter Gabriel.

I tillegg har Manchester-bandet Doves, som holdt på med dance før de gikk over til rock, spurt Röyksopp om de vil være med på turné.

Fram fra glemselen

- Vi er veldig heldige som kan får lov til å prøve ut masse forskjellige ting. Men vi vil gjerne gjøre noe slik som Propellerheads gjorde med Shirley Bassey også. Hente falne stjerner fram i lyset igjen, sier Brundtland, og nevner Twin Peaks-musikerne Angelo Badalamenti og Julee Cruise som ønskepartnere:

- Størsteparten av henvendelsene kommer fra house-undergrunnen. Vi får tilsendt tjue CD-er i uka.

Nyheten om de fire nominasjonene til MTV Europe Music Awards har ennå ikke helt sunket inn hos den Bergens-baserte Tromsø-duoen.

- For å være helt ærlig har vi ikke tenkt så mye på det. Jeg er usikker på hva dette vil innebære for oss, sier Brundtland, som regner med at han og Berge vil være på plass i Barcelona under MTV-prisutdelingen 14. november.

Oppvarmingsoppdraget for Moby avsluttes i franske Lille 10. november.

EVENTYRLIG: Svein Berge (f.v.), Ole Vegard Skauge og Torbjørn Brundtland opplever en eventyrlig suksess for tida.