Stjerner i krigsdrama

I går begynte bombingen av Pearl Harbor på film. Ben Affleck og Kate Beckinsale i historisk kjærlighetsdrama.

I går startet filminnspillingen på tropeøya Hawaii, og alt foregikk med ekte amerikansk storhet og prakt. Skuespillerne, regissøren og produsenten valgte å ære alle som mistet livet under den japanske bombingen av den amerikanske flåtebasen i 1941 med militærmarsj, flyparade og kransnedleggelse.

Håper på kassasuksess

Disney har satset 135 millioner dollar på filmen som har tittelen Pearl Harbor. Det er en ekte kjærlighetsfilm som utspiller seg i krigens dager. Disney håper filmen innbringer milliarder av kroner. Selskapet vet at historiske krigsfilmer er populære. En film om Pearl Harbor, som er den andre verdenskrigens største symbol for amerikanere, kan ende med å bli årets mest sette film i USA.

Flust med stjerner

Ben Affleck spiller en flyger som reiser fra England til USA for å kjempe mot japanere og tyskere. I England sitter kjæresten hans og bestevennen, spilt av Josh Hartnett igjen. Når Afflecks rollefigur Rafe McCawley blir meldt savnet og drept, finner bestekompisen og hans tidligere kjæreste hverandre. Spørsmålet er om McCawley egentlig er så død som meldingene tyder på.

Den britiske skuespilleren Kate Beckinsale spiller kjæresten som må bli igjen i England. Hun har markert seg i flere roller, blant annet i filmen Shooting Fish. Oscar-vinner Cuba Gooding Jr. har også en stor rolle i filmen Pearl Harbor.

Det er uklart når filmen er klar for kinovisning i USA, men trolig i løpet av første halvdel neste år.