Stjerner i sikte

Det er mye gammelt, og litt nytt, som preger konserthøsten. Eldstemann, Tom Jones, har holdt det gående i fem tiår. Jethro Tull er ikke langt bak. I dette selskapet blir travere som Guns N\' Roses og Janet Jackson nærmest debutanter...

Det blir konsertperler for alle generasjoner i hovedstaden i høst. Musikk for Gud og Herman, rett og slett.

Østrogensuksess

Tom Jones er en artist de eldste garantert ikke vil gå glipp av. Kanskje har 60-åringen til og med fått et knippe yngre fans etter duettsuksessene som blant annet inkluderte The Cardigans. Noen nye «Sex Bombs» der ute? Han har alltid vært en hit hos mange damer. For noen av oss er det en gåte.

Jethro Tull appellerer til dem som var unge på 70-tallet, sverget til det litt mer avanserte, og som syntes at glamrocken var litt overdressed .

Depeche Mode er diskogenerasjonens favoritter. 80-tallsdisco, de med rosa leggvarmere og fluffy permanent, megasize skulderputer og rosa makeup.

Søstersuksess

Janet Jackson appellerer til dagens unge voksne, unge unge og dem som bare synes hun er ei stilig nyskilt dame. Dessuten har hun som oftest et spektakulært sceneshow med mange dansere og sexy setting. Og så er hun søstera til Michael og tante til hans to små.

Guns N\' Roses har mistet halve besetningen, deriblant Slash, villmannen som ikke kom så godt overens med Axl Rose. (Hvem gjorde nå egentlig det?) De appellerer til restene av hardrockfansen, med flagrende hår og strikkepinnelår, skinnjakker og naglebelter, og til dem som bare «synes at balladene deres er fine».

Etnisk suksess

Junoon og Morten Harket stiller opp i valgkampen for Oslo Høyre. Det er ikke sikkert Junoon, Asias fremste supergruppe, er klar over hvorfor de spiller i Norge, og Morten Harket står på det anarkistiske Samfunnspartiets liste til valget, og har uttalt at han ikke er å betrakte som Høyre-velger likevel.

Sist Junoon var i Norge, var det tilnærmet ekstatiske tilstander blant norskpakistanske ungdommer. Mens foreldre og imamer satt pent i stolene sine i Oslo Konserthus, stormet elleville fans i retning scenen. Trioen har solgt millioner på millioner av plater over hele Asia og i de delene av verden der folk med pakistansk og indisk opphav har slått seg ned. Oslo Høyre sponser til og med billettene, i håp om å sanke nye stemmer? Men konserten er absolutt verdt å få med seg. Junoon serverer en spennende og absolutt hørverdig miks bestående av etnisk pakistansk musikk med innslag av både britisk og amerikansk musikk. Ett av medlemmene er irsk, et annet er oppvokst i New York, så direkte underlig er det ikke. Oslo Konserthus var altfor lite for Junoon. Nå har de sikret seg Spektrum.

Kritikersuksess

Radiohead var høyt ønsket til Quart-festivalen, men dit kom de ikke. Det blir Spektrum isteden, og sikkert stappfullt. Sist de spilte i Oslo, like etter at de virkelig hadde blitt store, sto de på Rockefeller... og spilte til sekser på terningen i Dagbladet. «Destillert musikk rett inn i årene på alle rockelskere,» skrev Anders Grønneberg meget begeistret. Thom Yorke & Co. har hatt rykte på seg for å gi rocken nytt innhold. Det blir spennende å se hva de får til i Spektrum, tre dager etter Tom Jones.Følg med hva som skjer utover høsten på Dagbladet.no/manual