Stjerner med dollarglis

Se listen over de som tjener mest penger i Hollywood.

Nå er inntektslista for de største stjernene i Hollywood klar. Tallene, som er fra 1999, avslører at Oprah Winfrey fortsatt troner på lønnstoppen over de som tjener penger på underholdning i statene.

Hun dro inn utrolige 150 millioner dollar, eller 1,3 milliarder kroner. Etter henne kommer Tom Hanks, som tjente 71,5 millioner dollar i 1999, som er de siste tallene som er tilgjengelige. Det vil si at han hver eneste dag la til 1,5 millioner kroner i pengebunken sin.

Oprah Winfrey tjener til det daglige brød først og fremst med talkshowet sitt. I tillegg eier hun aksjer i Tv-selskapet CBS, har sitt eget magasin, og har produsert et par filmer.

170 millioner dollar per film

Hanks får om lag 170 millioner kroner for hver film han er med i. Han får også 12 prosent av billettinntektene til filmene han er med i.

Det er mulig

Tom Cruise var knallhard i forhandlingene da han ble bedt om å spille inn Mission: Impossible. Først fikk han en god del av billettinntektene til den første filmen, om lag 70 millioner dollar. Deretter klarte han å få 65 millioner dollar for oppfølgeren.

Bruce Willis trenger heller ikke spare for å få råd til smør på brødet. I utgangspunktet har han tjent 54 millioner dollar, men det kan raskt øke. Han fikk nemlig «bare» 20 millioner kroner for The Sixth Sense, men sikret seg 17 prosent av alle inntekter filmen har. Det sikrer han nok ytterligere millioner i fremtiden, for avtalen gjelder også videoutleie av hiten.

Her er lista med de øvrige inntektslederne.

Julia Roberts: 50 millioner dollar

Harrison Ford: 46,5 millioner dollar

Mel Gibson: 45,5 millioner dollar

Jim Carrey: 45,5 millioner dollar

Chris Tucker: 45 millioner dollar

John Travolta: 32 millioner dollar

Adam Sandler: 28 millioner dollar

Arnold Schwartzenegger: 22 millioner dollar

Nicolas Cage, Leonardo DiCaprio, Michael Douglas, Richard Gere, Eddie Murphy, Regis Philbin, Will Smith og Robin Williams ligger alle rundt 20 millioner dollar hver i årslønn.

RIK: Oprah Winfrey er rik på så mange måter. Venner med president Bush har hun også blitt.