Stjerner på billigsalg

Med 30 millioner kan du leie de tre fete tenorer for én kveld. I Oslo arrangeres Konserthus-serien over en hel sesong med klassiske verdensstjerner, med Anne-Sophie Mutter i spissen, for 2,1 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I sin sjuende sesong presenterer Konserthus-serien sin kanskje sterkeste artistliste hittil.

Øverst på prioriteringslista for mange konsertgjengere vil være fiolinisten Anne-Sophie Mutter og pianisten Lambert Orkis 19., 20. og 21. oktober. Mutter har viet 1998 til Beethovens ti fiolinsonater, og samtlige vil bli framført fordelt på tre kvelder i Oslo Konserthus.

Stiv kuling

En sann begivenhet, Mutter har valgt ut kun en håndfull konsertsteder i verden for framføring av sonatene komplett. Men før Mutter og Orkis kommer «Il giardano armonico». De har tatt Oslo med stiv kuling tidligere og stiller 7. september med sin friske tolkning av barokkmusikk på originalinstrumenter.

Så følger det takt i takt; Sveriges Radios Symfoniorkester med dirigenten Myung-Whun Chung 7. november, Randi Stene og Kringkastingsorkestret med operakonsert 8. februar og en av verdens fremste kammergrupper, Tokyo String Quartet, 22. Mars.

Honorarene for alle disse til sammen er altså 2,1 millioner kroner.

Godt rykte

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer