Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjerner på billigsalg

Med 30 millioner kan du leie de tre fete tenorer for én kveld. I Oslo arrangeres Konserthus-serien over en hel sesong med klassiske verdensstjerner, med Anne-Sophie Mutter i spissen, for 2,1 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I sin sjuende sesong presenterer Konserthus-serien sin kanskje sterkeste artistliste hittil.

Øverst på prioriteringslista for mange konsertgjengere vil være fiolinisten Anne-Sophie Mutter og pianisten Lambert Orkis 19., 20. og 21. oktober. Mutter har viet 1998 til Beethovens ti fiolinsonater, og samtlige vil bli framført fordelt på tre kvelder i Oslo Konserthus.

Stiv kuling

En sann begivenhet, Mutter har valgt ut kun en håndfull konsertsteder i verden for framføring av sonatene komplett.
Men før Mutter og Orkis kommer «Il giardano armonico». De har tatt Oslo med stiv kuling tidligere og stiller 7. september med sin friske tolkning av barokkmusikk på originalinstrumenter.

Så følger det takt i takt; Sveriges Radios Symfoniorkester med dirigenten Myung-Whun Chung 7. november, Randi Stene og Kringkastingsorkestret med operakonsert 8. februar og en av verdens fremste kammergrupper, Tokyo String Quartet, 22. Mars.

Honorarene for alle disse til sammen er altså 2,1 millioner kroner.

Godt rykte

- Ja, vi synes det er lavt, sier en fornøyd Knut Vigar Hansen, direktør i Oslo Konserthus.

- Årsaken er at Konserthus-serien etter hvert har blitt kjent i Europa og artistene har et positivt inntrykk av oss.

Konserthus-serien mottar nærmere 600000 årlig fra sin enesponsor. Resten dekkes av billettsalg. Serien mottar ikke offentlig støtte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!