Stjerner tause om Øyas grønne forslag

Øya-festivalen foreslår blant annet at artistene spiser minst to vegetariske måltider i uka når de er på turné. Ingen utenlandske stjerner har sagt ja hittil.

GRØNT: Øyafestivalen vil ikke bare at publikum skal ta miljøvennlige valg - nå foreslår de at artistene gjør det samme. Foto: Christian Roth Christensen
GRØNT: Øyafestivalen vil ikke bare at publikum skal ta miljøvennlige valg - nå foreslår de at artistene gjør det samme. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Øya har lenge profilert seg som en «grønn» musikkfestival, gjennom blant annet vegetarisk mat, kutte ut fossil energi og søppelsortering. De har forsøkt å få publikum til å ta miljøbevisste valg, for eksempel å sykle til festivalen og kildesortere.

Nå har Oslo-festivalen tatt miljøengasjementet enda et skritt lenger, og oppfordrer artistene selv om å vise klimaengasjement.

Festivalen har sendt ut en «grønn rider» til alle artistene som opptrer, deriblant stjerner som Sigrid, Robyn, Erykah Badu og The Cure.

En «rider» er en del av avtalen mellom artisten og konsertarrangøren. Tradisjonelt inneholder den en liste over krav fra artisten, for eksempel over hva arrangøren skal tilby artisten backstage.

Bare norske støtter

Øyas «The Green Rider» er et forslag til hvilke krav artistene selv kan sette til konsertarrangørene.

- Tanken er at artistene får en slags rider med noen punkter som de kan støtte. Denne kan de bruke der de skal spille. Når de blir booket, sender de ut rider og så kan de samtidig legge med grønn rider, sier sponsorsjef Cathrine Røsseland i Øya.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer