Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjerneregissør lager Nesbø-film

Martin Scorsese har takket ja.

LAGER SNØMANNEN: Martin Scorsese har takket ja til å regissere Jo Nesbø-film. Foto: REUTERS
LAGER SNØMANNEN: Martin Scorsese har takket ja til å regissere Jo Nesbø-film. Foto: REUTERS Vis mer

Stjerneregissøren Martin Scorsese som har stått bak en rekke kritikerroste storfilmer, har sagt ja til å regissere Jo Nesbøs «Snømannen».

Det er det britiske selskapet Working Title Films som har rettighetene til å filmatisere den sjuende boka om politietterforskeren Harry Hole. Både filmselskapet, forfatteren selv og agentkontoret Salomonsson Agency bekrefter overfor VG at Scorsese har tatt på seg regijobben med «Snømannen».

Jo Nesbø selv kaller det hele både logisk og sprøtt.

Han forteller at han var ambivalent til at det skulle bli film av Harry, men krevde at han måtte være med å bestemme regissør.

- Jeg visste at det var urealistisk, men så snudde de og sa ja. Jeg satte opp en liste på fem mulige kandidater, strøk så en av dem, så det var fire igjen. Agenten min, Niclas Salomonsson, bare ristet på hodet da han så listen, Men han leder Europas beste agency og satte i gang. Øverst på den lista sto Martin Scorsese, sier Nesbø til avisa.

Han sier han er trygg på at Scorsese vil sørge for at filmen blir bra. Selv blir Nesbø medprodusent på filmprosjektet. Når og hvor innspillingen starter, er ennå ikke avklart.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media