Stjerneskudd

Den nye stjerna på nycountry-himmelen.

Kasey Chambers fra Australia er på vei mot noe stort. Etter den ytterst lovende debuten med «Captain» fra 2000, befester den nå 26 år gamle åndelige datteren av Lucinda Williams og Steve Earle sin posisjon som et potensielt kvinnelig motstykke til Ryan Adams.

Hun og Adams har i grunnen ikke annet til felles enn at de er omtrent like gamle, at de tar seg bra ut på bilder og har et sett av felles inspirasjonsskilder. Deriblant Gram Parsons, som frøken Chambers gjør en i overkant respektfull cover av i «Still Feeling Blue» , med veteranen Buddy Miller på harmonivokal.

Chambers, som akkurat nå roer ned karrieren litt for å bli mor, behersker de fleste stilartene som preger den i grunnen ikke så veldig radikale alternative countryartistene: Rufsete riffrock som i det veldig Steve Earle-aktige tittelsporet, pyntelig countryfolk som gir assosiasjoner til gode gamle Dolly Parton ( «On A Bad Day» , hvor Lucinda Williams gjør en gjesteopptreden), og tilbakeskuende, tradisjonstro Hank Williams-hjerteknuseri i «A Little Bit Lonesome» - alt sammen skrevet og spilt med en imponerende stilsikkerhet og fingerspissfølelse.

Vi må sikkert vente litt på den vanskelige tredjeplata, men imens er «Barricades & Brickwalls» en ypperlig tentamen i nycountryfaget.