Stjerneslukkeren

Noe nær uutholdelig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Å se «Den rosa panteren 2» er omtrent som å sitte til bords under en altfor lang middag med en bordkavaler som insisterer på å fortelle fryktelige vitser hele kvelden, og le litt beklemt av dem selv når de ikke slår an. I begynnelsen legger du godviljen til, så prøver du å late som du ikke hørte noe, og til sist har du ikke noe annet valg enn å gi etter for resignasjonen.

En som aldri gir opp, dessverre for både oss og ham, er inspektør Clouseau (Steve Martin). I «Den rosa panteren 2» gestalter Martin nok en gang den utrettelige og imbesile franske etterforskeren som ble gjort udødelig av Peter Sellers på 60- og 70-tallet. Og Martin burde nok tenkt seg om før han valgte å tre inn i mesterens sko. Han svømmer i dem. 2000-tallets Clouseau er anmassende og umorsom, og med en fransk aksent som både er overspilt og dårlig.

Mestertyven Tornado har kastet blikket på Den rosa panteren, en diamant som av grunner som forblir i tåka er et hellig symbol på nasjonen Frankrike. Clouseau slår seg sammen med et internasjonalt stjernelag av detektiver, deriblant Andy Garcia som italiensk playboy og Alfred Molina som britisk tørrpinn. Også John Cleese, Jean Reno og Jeremy Irons gjør innhopp, men de ser mest av alt ut som om de gleder seg til neste kaffepause.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer