Stjernesmell

Vinterens kinosesong har stjerner i fleng: Gjør klart for Robert De Niro, Brad Pitt og til og med Oprah Winfrey i et mangfoldig kinotilbud.

Og her er årets norske filmer

Allerede i morgen inntar Bruce Willis og Denzel Washington norske kinosaler, begge med terrorister i hælene.

«The Siege - under angrep» er tittelen på Edward Zwiecks thriller om et beleiret New York, der herrene Willis og Washington får mye å stri med alt om to dager.

15. januar blir det også premiere på «En god elev», Bryan Singers første film etter kritikerroste «De mistenkte». Denne gangen beskjeftiger han seg med nazisme.

Vampyrer

Det bør sies at premieredatoer kan forandres, og mange fastsettes i siste liten. I alle fall har vi mye å se fram til. 22. januar blir det for eksempel blodige vampyrer med James Woods i «John Carpenter's Vampires».

Samme dag er Brad Pitt en velfrisert utgave av selveste Døden i «Møt Joe Black» mot Anthony Hopkins . Kultregissøren John Waters' «Pecker» kan sees samtidig.

29. januar er Robert De Niro på jakt etter en mystisk koffert i «Ronin», den kontroversielle «Happiness» signert Todd Solondz er premiereklar, mens Matt Damon kommer i «Siste stikk».

Psykoser og komedier

Fram mot påske knytter deg seg spenning til Gus Van Sants nyinnspilling av Hitchcocks «Psycho» (26. februar) med blant andre Anne Heche på rollelista.

En del har nok også store forventninger til den nye filmen om grisen Babe, «Det motsatte av sex» med Christina Ricci , komedien «Shakespeare in love» (26. februar) med Gwyneth Paltrow , den newzealandske komedien «Via Satellite», samt flere vampyrer i «Blade».

Komedien «Du har m@il» ventes å ankomme 12. februar, hvor du får nok et møte med Meg Ryan og Tom Hanks .

Det blir portugisiske forviklinger i «Kvinner» med det første, gjensyn med Emily Watson i «Hilary og Jackie», brasiliansk Gullbjørn-vinner fra Berlin i fjor med «Brasils hjerte» og en omstridt skildring av amerikansk nazisme i «American History X» med Edward Norton (12. februar). Animasjon får du se i «Småkryp» 5. februar.

Michael Caine er tilbake på lerretet om ikke lenge med «Little Voice», fjorårets Cannes-vinner, Theo Angelopoulos' «En evighet og en dag» er på beddingen, og snart to år etter pris i samme by: «Smaken av kirsebær» av Abbas Kiarostami.

Like rundt hjørnet er også Timothy Huttons «Digging to China», filmen om 70-åras glamrock i «Velvet Goldmine», Tim Robbins og Jeff Bridges blir etter hvert å se i «Arlington Road». Dessuten amerikansk uavhengig i «Buffalo 66», fransk suksess i Alain Resnais' «En velkjent melodi», Taviani-brødrene er tilbake med «Du ler», Hal Hartley får vist både «The Unbelievable Truth» og «Henry Fool», mens Meryl Streep er på banen både med irsk drama i «Dancing at Lughnasa» og «One True Thing».

Nicole Kidman og Sandra Bullock kan sees i «Magiens makt» 5. mars.

Vi venter

Forventningene står nærmest i kø foran Terrence Malicks første film på rundt 20 år, den meget stjernespekkede «Den tynne røde linjen» (mars). Sean Penn er en av dem.

Mange venter på Nicolas Cage i «8 millimeter». En del har også forventninger til amerikanske «Pleasantville», som har gjort det meget bra i hjemlandet.

Det har også Robin Williams i «Patch Adams» gjort, til tross for svært lunkne omtaler. Alle disse filmene kan du antakelig se på kino i mars.

Talkshow-fenomenet Oprah Winfrey sloss i ti år for å få laget film av Toni Morrisons roman «Elskede», og greide det med Jonathan Demme som regissør. Hun spiller hovedrollen Sethe, antakelig ute rundt påsketider. Da kommer også svenske «Fucking Åmål» og Sharon Stone i «The Mighty».

Og dette er bare noe. For øvrig venter vi bl.a. på John Boormans «Generalen», Mika Kaurismäki, regidebuten til manusforfatter Brian Helgeland, mer svensk med Colin Nutley, det blir fransk, tyrkisk, tysk og på lengre sikt selvsagt en rekke filmer om 2000-årsskiftet. De kommer både i en spesialserie av ti regissører og - ja, med Arnold Schwarzenegger nærmere jul.

MAKKER: Hollywoods yndling Brad Pitt spiller mot veteranen Anthony Hopkins i Møt Joe Black.
MAGISK: Nichole Kidman spiller sammen med Sandra Bullock i filmen Magiens Makt.
ACTION: Robert De Niro er på jakt etter en koffert i filmen Ronin.
REDNINGSMANN: Denzel Washington spiller sammen med Bruce Willis i action-thrilleren The Siege-under angrep.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 754689095


Varnish cache server