Ny musikal

Stjernespekket album klart etter 20 år

Ragnar Bjerkreim har fått med seg et kremlag av norske artister som synger sanger fra havets bunn.

EN BEGIVENHET: Komponist og tekstforfatter Ragnar Bjerkreim har skrevet musikalen «Himmel under hav, songar frå Underwater Bar». Det må sies å være en aldri så liten begivenhet, for det er ikke ofte nye musikaler av det formatet ser dagens lys. Foto: Anders Grønneberg
EN BEGIVENHET: Komponist og tekstforfatter Ragnar Bjerkreim har skrevet musikalen «Himmel under hav, songar frå Underwater Bar». Det må sies å være en aldri så liten begivenhet, for det er ikke ofte nye musikaler av det formatet ser dagens lys. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En ny dobbelt-cd skaper oppmerksomhet i disse dager. Den ferske musikken til musikalen «Himmel under hav, songar frå Underwater Bar» er ute, og gir en audiovisuell forsmak på musikalen som kommer.

- Planen er at musikalen etter hvert skal bli ferdig utviklet og framført i en full scenisk oppsetting. Verket kan også bli framført som en ren konsert, sier den kjente komponisten.

20 år på bunnen

Ragnar Bjerkreim (62) står blant annet bak musikken til filmene om «Kamilla og tyven» og «Jakten på nyresteinen» og tv-serien om Thor Heyerdahl, «The Kon-Tiki Man». Han har deltatt på 22 album, og det er enklere å ramse opp de artistene han ikke har samarbeidet med.

Nå er han ferdig med et ambisiøst prosjekt som ble unnfanget for 20 år siden.

- Jeg er opptatt av vannet, døden og alle de skjebnene havet har slukt. Det er bakgrunnen for «Himmel under hav», en fascinasjon som ikke slipper - og så er blitt til denne musikalen, sier komponisten med det gutteaktige ansiktet og vennlige, milde vesenet.

Sammen med skuespiller Anders Baasmo sklir han over speilglatt is, og redningen blir en krakk i parken med det velklingende navnet «Idioten».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer