Anmeldelse Film «Zombieland: Double Tap»

Stjernespekket gave til fansen fra 2009

Men «Zombieland: Double Tap» er litt for forelsket i seg selv.

OPPFØLGER: «Zombieland: Double Tap» er oppfølgeren til «Zombieland» fra 2009, også denne gangen med hovedrolleinnehaverne Emma Stone og Jesse Eisenberg.

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FILM: Jeg tror ikke disse folka har fullt så mange fans lenger som hva denne filmen baserer seg på. «Zombieland: Double Tap» er oppfølgeren til «Zombieland» fra 2009, og hovedrolleinnehaverne Emma Stone og Jesse Eisenberg er enormt mye større stjerner nå enn de var den gang.

Nå som da er de overlevende i en verden der zombier har utryddet de fleste andre, og de fortsetter å overleve gjennom å drepe zombiene på plaskete vis, samtidig som de hveser popkulturelle referanser til hverandre og lystige animerte vignetter og kommentarer dukker opp på lerretet.

«Zombieland»-filmene bærer preg av en slags lett forsinket postmodernisme.

Konservativ åre

Samtidig har de en åre som verken er moderne eller postmoderne: I den nye filmen må de også redde en gjeng fredselskende hippier som ikke deler deres sans for store våpen og store biler.

Woody Harrelson spiller nok en gang representanten for det Elvis-elskende, geværsvingende rurale USA.

Noe vidd

«Zombieland: Double Tap» har helt klart sine lystige, vittige øyeblikk. Mange av de andre øyeblikkene, de som ikke er fullt så vittige, er basert på at du elsker å se denne gjengen være seg selv: På at Eisenberg skal være en anspent regelrytter, på at Harrelson skal være en bredbent mannemann og på at Stone skal være en litt mer anonym fri sjel. Hvis den kjærligheten var noe du kjente på i første runde, er det bare å løpe til kinoen. Hvis ikke kan du nok komme til å knise litt, men kanskje kjede deg litt også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer