Stjernespekket norsk film utsatt - igjen

Pax, med blant andre Kristoffer Joner og Pia Tjelta, skulle hatt premiere februar 2009.

NY PREMIEREDATO: Annette Sjursen har regi på «Pax», med blant andre Kristoffer Joner på rollelista.  Foto: Niklas Maupoix
NY PREMIEREDATO: Annette Sjursen har regi på «Pax», med blant andre Kristoffer Joner på rollelista. Foto: Niklas MaupoixVis mer

Regissør Annette Sjursen har samlet et skandinavisk drømmelag til «Pax», dramaet om åtte flypassasjerer som møtes under dramatiske omstendigheter. Men det har tatt lang tid å få filmen ferdig.

Egentlig skulle Kristoffer Joner, Pia Tjelta, Ane Dahl Torp, Samuel Fröler, Tomas von Brömssen, Ellen Dorrit Pedersen, Kyrre Haugen Sydness og Ida Elise Broch vært å se på lerretet sammen i februar 2009. Filmen er nå ferdig, men distributøren har valgt å utsette premieren enda en gang, nå fra 1. juledag til 4. mars neste år.

Julegave
- Jeg hadde gledet meg til å gi «Pax» i julegave til publikum, men nå føler jeg filmen har fått en julegave i stedet: noen ekstra måneder med markedsføring - slik at publikum får en skikkelig sjanse til å oppdage den, sier Sjursen - som fikk mye skryt for sin forrige spillefilm, «Min misunnelige frisør».

- Men ville ikke julepremiere ha vært en god julegave for filmen?

- Jo, det er klart. Men du får bare én sjanse til å promotere filmen skikkelig. Så dette er en beslutning som jeg er veldig lettet over, sier regissøren.

Dyrere enn antatt
Utsettelsene skyldes i hovedsak at de animerte scenene av flyet i lufta, ble dyrere enn antatt. Filmfondet ville ikke trå til med ekstra midler, og dermed måtte produsentene hente inn penger fra private investorer.

Jim Frazee i Scanbox Oslo forteller at det er vanlig å ha tre måneder med forberedelser fra en film er ferdig, til premieredato.

- Jeg ser fram til lansering, og er glad for at vi endelig er i mål med filmen, sier han.