Stjernespekket norsk film utsatt - igjen

Pax, med blant andre Kristoffer Joner og Pia Tjelta, skulle hatt premiere februar 2009.

NY PREMIEREDATO: Annette Sjursen har regi på «Pax», med blant andre Kristoffer Joner på rollelista.  Foto: Niklas Maupoix
NY PREMIEREDATO: Annette Sjursen har regi på «Pax», med blant andre Kristoffer Joner på rollelista. Foto: Niklas Maupoix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regissør Annette Sjursen har samlet et skandinavisk drømmelag til «Pax», dramaet om åtte flypassasjerer som møtes under dramatiske omstendigheter. Men det har tatt lang tid å få filmen ferdig.

Egentlig skulle Kristoffer Joner, Pia Tjelta, Ane Dahl Torp, Samuel Fröler, Tomas von Brömssen, Ellen Dorrit Pedersen, Kyrre Haugen Sydness og Ida Elise Broch vært å se på lerretet sammen i februar 2009. Filmen er nå ferdig, men distributøren har valgt å utsette premieren enda en gang, nå fra 1. juledag til 4. mars neste år.

Julegave - Jeg hadde gledet meg til å gi «Pax» i julegave til publikum, men nå føler jeg filmen har fått en julegave i stedet: noen ekstra måneder med markedsføring - slik at publikum får en skikkelig sjanse til å oppdage den, sier Sjursen - som fikk mye skryt for sin forrige spillefilm, «Min misunnelige frisør».

- Men ville ikke julepremiere ha vært en god julegave for filmen?

- Jo, det er klart. Men du får bare én sjanse til å promotere filmen skikkelig. Så dette er en beslutning som jeg er veldig lettet over, sier regissøren.

Dyrere enn antatt Utsettelsene skyldes i hovedsak at de animerte scenene av flyet i lufta, ble dyrere enn antatt. Filmfondet ville ikke trå til med ekstra midler, og dermed måtte produsentene hente inn penger fra private investorer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer