Stjernespekket

Statsminister Kjell Magne Bondevik åpnet ballet, men det var BigBang som var det største trekkplasteret på Egertorget i går.

Sjelden har «mere»-ropene gjallet høyere etter en julemusikantkonsert.

Og Øystein Greni, Nikolai Eilertsen og Olaf Olsen var ikke vonde å be, etter en kjapp kaffekopp inne i suppebussen tok de «Girl In Oslo» til publikums store fryd. Bandet ga tidligere i år ut livealbumet «Radio Radio Tv Sleep», og skal ha noen konserter i Oslo nå før jul - utsolgt alt sammen.

Bassist Eilertsen var helt på hjemmebane inne i suppebussen:

- Jeg har vokst opp med armeen, jeg. Begge foreldrene mine var korpsledere, fortalte han.

Statsminister Kjell Magne Bondevik kom til Egertorget for å vise sin støtte til Frelsesarmeens arbeid.

- Jeg har jo fulgt med på Julemusikantene gjennom Dagbladet i flere år, og sett alle toppartistene som stiller opp. Og det er en helt spesiell stemning her, sa Bondevik.

For Greni var det ikke noe nytt å spille på Egertorget, han har både vært Julemusikant tidligere og stått der aleine.

- Da jeg var i åtte-niårsalderen pleide jeg å ta med meg gitaren ned hit mens mora mi pratet i telefonen, spille de ti låtene jeg kunne og så dra hjem igjen med masse penger i lomma - og hun pratet fremdeles. Jeg ble faktisk oppdaget av NRK, som fikk meg opp i «Halvsju», hvor jeg spilte «Purple Haze», forteller Greni.

Det opptaket er for øvrig med på BigBang-dvd-en, som ble sluppet i går.

Steinar Albrigtsen skulle egentlig også ha vært Julemusikant i går, men rakk ikke tilbake fra en ettermiddagskonsert i Jessheim kulturhus sammen med Jørn Hoel. Der hadde ordføreren i Ullensaker kommune invitert 300- 400 ansatte på julekonsert, og Albrigtsen benyttet sjansen til å sende rundt hatten. Dermed havnet over 6000 kroner til i den svarte gryta i går - i tillegg til de over 30000 BigBang-fansen bidro med.

b> STØTTET: Statsminister Kjell Magne Bondevik følger med på Julemusikantene, og ville gjerne vise sin støtte til Frelsesarmeen, her representert ved markedssjef Jan Størksen. <P>
TATT VEL IMOT: Øystein Greni og BigBang samlet om lag 1200 mennesker på Egertorget i går, og leverte en formidabel konsert.