Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stjernestint i Nobel-Oslo

Stjernene har strømmet til Oslo Plaza de siste dagene. Sikkerhetstiltakene er intensivert, etter at en vakt ble knivstukket søndag. Men Paul McCartney og forloveden gikk og kjøpte seg en kaffe uten sikkerhetsvakter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går deltok stjernene på Nobel-banketten for FNs generalsekretær Kofi Annan. Fansen som hadde hadde møtt opp, ble imidlertid skuffet. Av sikkerhetshensyn ble kjendisene kjørt direkte ned i parkeringshuset under Grand Hotell.

Nobel-vinneren skuffet imidlertid ikke og lot seg hylle av de flere hundre menneskene som hadde møtt opp utenfor hotellet.

Avslappet

Tidligere på dagen, ruslet imidlertid kjendisene nærmest uforstyrret rundt i hovedstaden. McCartney og hans kjære Heather Mills kom hånd i hånd ut av Oslo Plazas hovedinngang. De stoppet opp og slo av en prat med et lite knippe fans. Autografer og bilder var helt uproblematisk og McCartney var vennligheten sjøl.

- Har du sett fredsprisutdelingen på TV i dag?

- Nei, det ble det dessverre ikke anledning til, men jeg får vel se det i nyhetene, håper jeg, sa McCartney til Dagbladet.

En av beundrerne overrakte rocklegenden en norsk strikkekofte. McCartney takket pent, ga kofta til sjåføren for oppbevaring, og fortalte ham at de ikke trengte sjåfør på en stund.

- Jeg gleder meg til konserten tirsdag, sa han, vinket og tok sin forlovedes hånd. Så spaserte de rolig i retning Oslo Spektrum. Midt på plassen stoppet de og kysset hverandre.

- Så stilig! Ikke en eneste sikkerhetsvakt, og så bare rusler de bort som et hvilket som helst par! sier Anders Myhren og Stefan Krosvik. De har truffet McCartney flere ganger i løpet av Oslo-besøket, og dessuten i London i forrige uke, noe McCartney ikke unnlot å kommentere. «Nå har du skaffet deg ganske mange autografer», sa han, henvendt til Stefan, som nikket meget godt fornøyd med gårsdagens fangst.

Produksjonsansvarlig for Nobelkonserten, Odd Arvid Strømstad, var urolig for en avlysning fra McCartney da Beatles-kollega George Harrison døde for 10 dager siden.

- Faren var at konserten skulle kollidere med en begravelse, men heldigvis skjedde ikke det, sier Strømstad.

Vanlig mann

McCartney kom til Oslo sammen med forloveden Heather Mills og bandet sitt på søndag. Han har beveget seg rundt i Oslo som en vanlig mann, hygget seg med venner og kjente på Oslo Plaza og vært på sightseeing.

- McCartney er en utrolig jovial fyr, konstaterer Strømstad.

Det tunge sikkerhetsopplegget som hele årets Nobelprisutdeling er preget av, omfatter også kveldens Nobelkonsert. Mange av de tidligere vinnerne vil være tilstede i Oslo Spektrum.

Kveldens verter

Meryl Streep og Liam Neeson er kveldens verter. De to skuespillerne kom til Oslo allerede tidlig søndag. De benyttet dagen både til besøk på Henie Onstad Kunstsenter på Høvik utenfor Oslo, og til å gjøre lydopptak i NRK som skal brukes under kveldens konsert.

- Av alle de som er her på grunn av Nobelkonserten har Paul McCartney vært den triveligste. Han er bare den største! Den største stjerna og den greieste fyren, sier Anders og Stefan.

De to erfarne autografjegerne veit hva de snakker om. De har alle fra Dalai Lama og Bill Clinton til Cher og Spice Girls på blokka. Det er ikke alle som får like pen omtale som Beatles-bassisten.

- Natalie Imbruglia, Liam Neeson, Morten Harket og Meryl Streep har vært greie å ha med å gjøre. Det er sikkerhetsvaktene og stjernenes agenter som er vanskelige. Sjøl er de både hyggelige og jordnære, fastslår autografjegerne.

Angrep sikkerhetsvakt

Knivstikkingen søndag hadde ikke sammenheng med Nobelarrangementet. Noe hotelldirektør Anders Haavik var lettet over.

- Midt i tragedien - det var en av våre sikkerhetsvakter som ble stukket i hodet - var det en lettelse at gjerningsmannen ikke var ute etter en av våre berømte gjester. Gjerningsmannen ble bortvist fra hotellet på grunn av tyveri for tre uker siden. Søndag hevnet han seg. Jeg har hatt møte med de ulike stjernenes representanter etter nattens episode og alle er tilfredse med vårt sikkerhetsopplegg, sier Haavik.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!