Stjerneklart: «Stjernekamp»-deltakerne i lørdagens sending. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
Stjerneklart: «Stjernekamp»-deltakerne i lørdagens sending. Foto: Julia Marie Naglestad/NRKVis mer

Stjernetall for «Stjernekamp»

Beste sesongpremiere noensinne.

(Dagbladet): «Stjernekamp» hadde sin beste premiere noensinne med 788.000 seere og 64 prosent markedsandel blant befolkningen over 12 år.

Forrige sesong hadde premieren 620.000 seere og sesongen et snitt på 726.000 inkludert opptak. Spesielt i de yngste aldersgruppene gjør «Stjernekamp» det sterkt, med hele 74 prosent markedsandel blant 12-19 åringene.

- Vi er naturligvis strålende fornøyde med at så mange valgte å se premieren på «Stjernekamp» på lørdag. Det er fint å se at satsingen vår på direktesendt underholdning i helgen treffer så godt, og at vi samler familien på en lørdag kveld, sier prosjektredaktør for «Stjernekamp» i NRK Unni Ødegård.

«Skal vi danse» neste helg

- Så er vi jo veldig klar over at vi får skarpere konkurranse fra neste uke og at publikum da får enda mer godt innhold å velge i, fortsetter Ødegård.

De gode tallene må sees i lys av at sesongpremieren tidligere har havnet samme helg som «Skal vi danse»-premieren på TV 2, mens NRK denne gangen kommer konkurrenten en uke i forkjøpet.

Siden første «Stjernekamp» i 2012, da markedsandelen var på 30 prosent, har programmet ligget stabilt på drøye 40 prosent, helt til det nå altså har gjort et jafs opp til 64 prosent.

Skjerpet kamp om seerne

Deltakerne i «Stjernekamp» denne sesongen er Erlend Bratland, Hilde Lyrån, Gaute Ormåsen, Lisa Børud, Alexander Walmann, Ida Maria, Makeda, Didrik Solli-Tangen, Benedicte Adrian og Adam Douglas.

Dagbladets anmelder trakk fram sistnevntes versjon av Whitesnakes «Here we go again» som beste prestasjon, mens Hilde Lyrån og Benedicte Adrian måtte nøye seg med terningkast to.

Ingen måtte forlate programmet etter første sending.

Neste lørdag starter «Skal vi danse». TV 2 vil på forhånd ikke uttale seg om seerforventningene, men den skjerpede konkurransen vil garantert gi seg utslag både på antall seere og markedsandelen til «Stjernekamp».

I fjor landet «Skal vi danse» på 406.000 seere i sesongpremieren, og ble med det klart slått av NRK sine kjempende sangstjerner. Året før var det tilnærmet dødt løp mellom de to programmene.