Stjernethriller

Glitrende historisk thriller med håpløs tittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Astronomi, spionasje og seriemord anno 1795 er blandet sammen i denne fyldige spenningsromanen fra en engelsk debutant. Resultatet er en glitrende leseopplevelse. I 1795 var London oversvømt av franskmenn som har rømt unna giljotinen, samtidig som England lå i krig med den franske revolusjonsregjeringen. Det var med andre ord gode tider for både spioner og spionjegere.

På jakt

En av spionjegerne heter Jonathan Absey, ansatt i innenriksdepartementet for å lese utenlandspost som kan inneholde hemmelige budskap. Men Absey er drevet av helt andre motiver, han tråler rundt i Londons gater på jakt etter mannen som kvalte hans 18 år gamle datter. Siden den vakre, rødhårete jenta antakelig var prostituert, er etterforskning utelukket, men Absey oppdager at flere unge kvinner med rødt hår er tatt av dage på samme måte. Han finner også et spor som peker mot en fransk astronom i London.

Jonathan har en eldre halvbror - Alexander Wilmot er organist og amatørastronom, men også homoseksuell, en straffbar legning for 300 år siden. Jonathan måtte berge Alexander fra en potensielt livsfarlig situasjon, og halvbroren står i stor gjeld til ham. Det utnytter Absey, og får ham til å undersøke i byens astronomiske kretser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer