KLAR FOR OSLO:  Dee Dee Bridgewater gjør en av sine få konserter i en liten klubb når hun kommer til Nasjonal jazzscene, Victorias, i september.
KLAR FOR OSLO: Dee Dee Bridgewater gjør en av sine få konserter i en liten klubb når hun kommer til Nasjonal jazzscene, Victorias, i september.Vis mer

Stjernetreff for Nasjonal jazzscene

Dee Dee Bridgewater med intimkonsert i Oslo i høst.

Da stjernevokalisten Dee Dee Bridgewater spilte i Oslo Konserthus i mars, benyttet hun oslobesøket til å stikke innom Nasjonal jazzscene, Victoria, for å hilse på gitaristen Mike Stern.

Bridgewater, som stort sett spiller på store arenaer, forelsket seg umiddelbart i det intime lokalet midt på Karl Johan, og etter iherdig jobbing har Nasjonal jazzscene fått den signerte kontrakten tilbake: Dee Dee kommer med kvartett for å gjøre sin Billie Holiday-hyllest for 280 publikummere 25. september.

KOMMER:  David Sanborn.
KOMMER: David Sanborn. Vis mer

Dette er det foreløpige høydepunktet på et høstprogram som også teller saksofonistene David Sanborn (15. november), Scott Hamilton (18. november) og Pharoah Sanders (19. november), samt norske toppnavn som Torun Eriksen (24. september), Elephant9 (15. oktober) og Jon Eberson Group (21. oktober).

Nasjonal jazzscene åpner høstseongen i begynnelsen av september etter en vår med ny publikumsrekord.

KOMMER:  Pharoah Sanders.
KOMMER: Pharoah Sanders. Vis mer