- Stø kurs for a-ha

Dagbladet anmelder «Foot Of The Mountian». Ny singel fra a-ha.

- Stø kurs for a-ha
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LÅT: Ok, er kommer en innrømmelse: Jeg hadde håpet «Riding The Crest» skulle vært den nye a-ha-singelen. Det var en av de nye låtene bandet premierte sitt tålmodige publikum med etter solokonsertene sine tidlig i fjor sommer, i et kort-kort, men uhyre lovende «tilbake-til-80-tallet»-sett. Catchy som a-ha knapt har vært på 16 år eller der omkring, og et lysende eksempel på en av de opprinnelige a-ha-kvalitetene: evnen til å kombinere det lette og det dype, lage tilsynelatende enkel listepop med kunstrockambisjoner, eller det omvendte — kunstpop med listeambisjoner.

«Riding The Crest» har fart, dominerende synthpartier, et stramt gitarkomp og et fantastisk refreng. Sjekk den i et opptak fra Royal Albert Hall på YouTube hvis du ikke har hørt den. Den er kanskje den beste a-ha-låta på cirka 16 år. Derfor får vi bare håpe den faktisk er med på det kommende a-ha-albumet. Og, hvis den er med i varmen, at den i så fall ikke bare er et utskudd på et album som nok en gang skal gi oss et par bøtter med svulmende, episk, temposvak voksenpop. Den som er mer P4 enn Depeche Mode, hvis du skjønner hva jeg mener.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer