ASYLSØKERE I NORGE: I Norge har 396 etiopiere sittet i snitt ca ti år på norske mottak. Uten arbeid eller noe fornuftig å ta seg til. Dette er unødvendig, mener artikkelforfatter.<br>Foto: privat
ASYLSØKERE I NORGE: I Norge har 396 etiopiere sittet i snitt ca ti år på norske mottak. Uten arbeid eller noe fornuftig å ta seg til. Dette er unødvendig, mener artikkelforfatter.
Foto: privatVis mer

Innvandring:

Støkk på Samson Camping

Uten arbeid, uten rettigheter, uten fremtidsutsikter. Er dette en fornuftig bruk av menneskelige ressurser?

Meninger

Samson bor i en hvit lavoo bak Svolværkirka, høyt over byen og langt under Lofotfjellene og Svolværgeita. Men Samson er ikke i Lofoten for å nyte utsikten. Han er ikke på camping, han er ikke en turist. Han har vært her lenge. Samson er en av de 14 lengeværende i kommunen. Og akkurat som geita er han sta, selv om UDI vil det annerledes, står han opp for seg selv og for saken til de andre i samme situasjon.

Kravet er egentlig banalt. Samson vil gjerne jobbe. Men nå sitter han altså der. Mellom kirka og Geita. Han sitter fast. Samson kan ikke reise hjem til Etiopia, han kan ikke fortsette å bo på Svolvær mottak. I Norge har 396 etiopiere sittet i snitt ca ti år på norske mottak. Uten arbeid eller noe fornuftig å ta seg til. 396 personer x ti år = ca 4000 år med uvirksomhet.

Til alle dere som i utgangspunktet er skeptiske til innvandring, men som kanskje liker å tallfeste deres argumenter eller bare bruke «sunn fornuft». Forhold dere til disse enkle spørsmålene: Når det er slik at 396 mennesker sitter fast i Norge, men blir nektet å bidra i arbeidslivet (4000 årsverk) er dette fornuftig bruk av menneskelige ressurser ? God integreringspolitikk? Økonomisk bærekraftig? Bra for de som venter? Bra for kommunene de venter i? Hva er den sunne fornuften i å la 4000 menneskeår gå til spille?

Samson er «støkk» på camping i Lofoten. 14 år i Norge og alt han har er et telt og noen plastposer med eiendeler. Uten arbeid, uten rettigheter, uten fremtidsutsikter? De fleste ville gått i grus under en slik skjebnebør, men ikke Samson. Han står opp og er sta som ei geit.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.