Stol på GP

Alt forandrer seg, naboen har fått Wap-mobil, selv mor er på nett, tida løper fra deg, du løper fra tida. Kun få holdepunkter gjenstår. GP består.

Innledningsvis, i sju- åtte minutter, kunne man la seg lure til å tro at noe hadde skjedd: Årets EuroSong-sirkus virket tettere produsert, dekoren enklere, mer moderne og programlederne framsto som mindre pompøse. Kattis Ahlström og Anders Lundin ønsket velkommen på 22 språk og markerte med enkle år 2000-antrekk og «se, vi er avslappet»-gester: Vi skal viser fram det moderne Sverige, det flerkulturelle Sverige.

Suveren lokalisering

Den flotte Globen, der 13000 personer var utstyrt med små flagg, er en suveren lokalisering for et moderne Melodi Grand Prix. Og best av alt: de traurige, ofte svært laaange postkortprestasjonene var redusert til korte, fine snutter. Jo da, et øyeblikk kunne man tro at årets runde ble en tidsriktig, dannet affære. Men heldigvis.

Israels vokalist hadde riktignok piercing på tunga. Men Storbritannias Nickis Frenchs husmorkoreografi var akkurat like pinlig som seg GP-hør og bør. Estlands cowgirl var riktig søt. Norge særdeles energisk, dog uten å klare å sjarmere Europa. Og hadde noen på forhånd vært engstelige for at Charmeds hjemmesydde antrekk ville framstå som vel spjåkete: intet å frykte.

Årets garderobe var nesten gjennomført hysterisk. Heldigvis.

Intet nytt

Noen steder har GP-tida stått ekstra stille: Kypros var, som alltid, iført gevanter. Kroatias svar på Michael Bolton hadde langt hår og pakket ut en prinsesse.

GP-skolen er som ingen andre skoler i underholdningsverdenen. Fordi alle smiler mens de synger. Hele tida. Og alle er veldig TYDELIGE i alt de gjør på scenen. Mimikken er SVÆRT klar, for her gjelder det å skrike, bruke STORE bokstaver, vræle for å bli hørt og sett.

GP ligger som kjent i skjæringspunktet platt, gørrkjedelig og hysterisk morsomt. Mest hysterisk var Tysklands parodiske syttitallsopptreden med glitter og lettkledde piker. Ironien lå tjukt.

Sverige tok selv kaka med en ellevill indianer og en enda mer ellevill same i full krigsdans. Helt utrolig! Virkelig nokså crazy selv til GP å være. Og var ikke 80-talls låta ganske festlig, da?

Best var pauseunderholdningen, i år også. Den var moderne.