Stolt av fortida

Med friske og ærlige tekster om småbylivet i USA, er Gretchen Wilson blitt Amerikas nye countrydronning på rekordtid.

-  Jeg er stolt av å være en ekte «redneck», så for meg er det helt naturlig å synge om det, forteller Gretchen Wilson (31).

Den amerikanske countrysangeren har gjort stor suksess i USA med sine usminkede, ærlige tekster om livet i Småby-Amerika.

Millionsalg

I løpet av to måneder har debutalbumet hennes, «Here For The Party», solgt over to millioner eksemplarer, i tillegg til å toppe Billboardlista.

-  I låten «Redneck Woman» synger jeg om det å være stolt av sin bakgrunn. Øl kan være like bra som sjampanje.

Faktisk er det bedre hvis du spør meg, sier Gretchen.

En tøff oppvekst

Oppveksten i Pocahontas, Illinois sammen med moren, som selv bare var en tenåring da hun ble gravid, har lært Gretchen en del om livets harde sider.

-  Vi bodde i husvogner, men ble stadig vekk kastet ut, da vi ikke hadde råd til å betale husleia.

Fra jeg var 15 år måtte jeg jobbe på den lokale baren for å skaffe penger til livets opphold, forteller hun videre.

Dro til Nashville

Selv om Gretchen aldri har hatt noe særlig kontakt med faren sin, etterlot han henne en unik gave i form av et sangtalent. Etter å ha opptrådt i flere år på den lokale baren, bestemte hun seg til slutt for å flytte til Nashville for å satse for fullt.

-  I Nashville lærte jeg hvor tøff musikkbransjen virkelig er. Sjansen for å lykkes er mindre enn én på en million, så da jeg ble kontaktet av Sony, trodde jeg først at det bare var en dårlig spøk.

Heldigvis ga de ikke opp på første forsøk, forteller Gretchen.

Forblir den samme

Countrystjerna kan nå legge den tøffe fortida og de økonomiske problemene bak seg for alltid, men hun insisterer likevel på at hun alltid kommer til å forbli en ekte «redneck».

-  Du kan ikke lære en gammel hund nye triks. Pengene jeg har tjent skal jeg bruke på familien min, en liten gård, en ny truck, og kanskje en hest.

Det blir i hvert fall ikke noe sjampanje, avslutter Gretchen.

EKTE COUNTRYLIV: Gretchen Wilson henter mye av inspirasjonen til tekstene sine fra sin egen fortid.