Stoltenberg: Alle bør gå i tog!

Jens Stoltenberg kommer, og oppfordrer alle til å gjøre det samme. Kronprinsen og Mette-Marit kommer. I dag kan også du ta standpunkt mot rasismen ved å møte opp til fakkeltog på Youngstorget klokka seks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kronprinsen har valgt å ikke holde en appell i kveld, men han møter opp på Youngstorget sammen med Mette-Marit Tjessem Høiby og prinsesse Märtha Louise. De tre vil heller ikke delta i fakkeltoget.

Jens Stoltenberg skal derimot holde appell og delta i toget.

- Jeg deltar i kveldens mønstring for å vise at jeg personlig og hele regjeringen er sterkt engasjert i denne kampen, og vil sterkt oppfordre alle til å ta del i den, både ved å delta i mønstringene, men ikke minst ved å bekjempe den farlige hverdagsrasismen sier Stoltenberg til Dagbladet.no.

Antirasistisk Senter og Røde Kors står bak fakkeltoget mot rasistisk vold. Etter drapet på Benjamin Hermansen har det vært en massiv interesse for å ta avstand fra det som har skjedd. Nå har du selv sjansen til å si nei til et samfunn hvor ikke alle kan føle seg trygge, ved å delta i det som kan bli den største antirasistiske markeringen i Norge noensinne. Det ventes et oppmøte på bortimot 20 000 mennesker!

- Drapet på Holmlia er et tidsskille i Norge. Alt tyder på at det var et rasistisk motivert drap. Kveldens fakkeltog i Oslo og de mange fakkeltogene rundt om i landet kan bli et nytt tidsskille; da det norske folk reiste seg og sa fra om at vi ikke tolererer rasisme i noen forstand her i landet, er Jens Stoltenbergs sterke budskap. Han starter det hele med sin appell på Youngstorget klokka seks.

Appeller vil også bli holdt av en elev ved Holmlia skole og biskop Gunnar stålseth. Den lysende folkemengden går deretter i tog til Universitetsplassen hvor både ordfører Per Ditlev-Simonsen og Hanna Kvam fra African Youth in Norway skal holde appeller. Som kunstnerisk innslag skal Arve Tellefsen spille «Gabriels Obo», mens Henriette Steenstrup leser diktet «Til Ungdommen» av Nordahl Grieg.

Hovedparolen er «Ja til et samfunn fritt for vold og rasisme», og fakler kan du få kjøpt på stedet - hvis de klarer å skaffe mange nok. Pågangen av folk som vil delta på arrangementet har nemlig vært stor.

Forandringer og oppdateringer på programmet blir lagt ut på sidene til Antirasistisk Senter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer