Stoltenberg hyllet Ole Ivars

Jens Stoltenberg delte ut gullplate, artistvennene underholdt fra scenen, mens tusenvis av fans svingte seg i salen da Ole Ivars feiret sitt 40-årsjubileum med en heidundrende dansefest i går.

HAMAR (Dagbladet):

-  Vi har jobbet fælt i et par år for å få dette til, det er moro å se så mange kommer - fra hele landet. Det er folk her som har kjørt buss helt fra Alta, mens andre har reist fra Kanariøyene, forteller William Kristoffersen.

-  Jeg så til og med en neger her!, sier Arne Willy Foss.

-  Ja, men det er jo naboen min det, så han kommer ikke så langveisfra, opplyser Ole Andreas Ødegård til guttas fornøyelse.

Selv om Jens Stoltenberg har begynt høstferien sin, tok han seg likevel tid til å dra til Hamar for å dele ut tre gullplater (20 000 solgte) til Ole Ivars, for albumene «Medisin mot det meste» (2000), «Ole Ivars beste» (2002) og den rykende ferske «Heldiggriser», som er plate nummer 35 fra bandet.

Stor ære

-  Det flotte med Ole Ivars er at de gjør folk glade, de byr på seg selv og er ikke selvhøytidelige. Dette er folkemusikk i ordets beste forstand, sier Stoltenberg, som har «Nei så tjukk du har blitt» som sin Ole Ivars-favoritt.

-  Det er ikke så rent sjelden at det blir dans på arbeiderpartiets arrangementer, og da hender det at Ole Ivars kan bli spilt, så jeg har svingt meg til Ole Ivars, jeg, sier Stoltenberg.

-  Det er en stor ære for oss, og vi er veldig stolte over at Stoltenberg kom. Vi har møtt ham før og han er en hyggelig kar, og jeg tror han liker musikken vår, sier Kristoffersen.

En bragd

En lang rekke norske artister har sunget sine versjoner av Ole Ivars-låter på ei jubileumsplate, og i går var flere av dem på plass i Vikingskipet for å delta på konserten. Blant andre Mia Gundersen, Nidarosdomens guttekor og Kari Svendsen.

-  Ole Ivars er et kjempebra danseband og en gjeng hyggelige gutter. Det er en bragd å holde ut i denne bransjen i 40 år, jeg nærmer meg 30 selv og vet at det ikke bare holder å være flink, du må også klare å holde fast ved det som er ditt og dyrke og utvikle stilen din. Det gjelder både dansebandmusiker og visesangere, ingen av oss lar oss påvirke noe særlig av trender, vi gjør det vi gjør, sier Svendsen, som var litt nervøs før hun gikk på scenen for å synge sin versjon av Ole Ivars-låta «En for verra som en er om en itte vart som en sku».

-  Uvant setting for meg dette, med så mye folk i salen, men det er utrolig morsomt å få være med og feire disse gutta, sier hun. Uvant var det også for Ole Ivars å måtte sitte pent i ro og bli hyllet av sine artistvenner fra scenen, men seinere på kvelden var det selvsagt deres tur.

-  Vi er vant til at til at det er flere band som spiller på omgang på dansegallaer, men det er jo noe annet i dag. Vi har aldri opplevde noe sånt før, sier Kristoffersen.