Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg kastet alle vinylplatene sine

Innrømmelsen kom da han åpnet virtuelt rockemuseum i dag. Se video!

(Dagbladet.no): I dag åpnet den digitale delen av pop- og rockmuseet Rockheim sine dører på nettet. I Virtuelle Rockheim kan brukere lage egne profiler, for deretter å ta en tur blant den norske musikalske utviklingen de siste tiårene.

- Rockheim er et veldig viktig løft for rock og pop i Norge, men det er en stor anerkjennelse også til Trøndelag og til trønderrocken, og til det Trøndelag har betydd for norsk rock og pop, sa statsministeren da han klippet den virtuelle snora til Virtual Rockheim i dag.

Utvikle og inspirere
Åpningsseansen ble direktesendt via video til Trondheim, der publikum i tillegg ikke bare fikk overvære statsministerens omvisning i det virtuelle museet, men også en konsert der Stoltenberg og kulturminister Trond Giske framførte Dumdum Boys' «Splitter Pine».

- Å være statsminister betyr å klippe mange snorer og åpne mange museer, men dette er første gang jeg har gjort det på nettet - og det det var en veldig stor opplevelse, sa statsministeren til Dagbladet.no, før han også innrømmet at han synes det var spesielt å se seg selv gå rundt - og danse - i Rockheims virtuelle lokaler.

- Hele Rockheim er et bidrag til å utvikle, til å dokumentere, til å inspirere til mer rock og pop i Norge. Dette er et museum for framtiden, sa Stoltenberg.

Kastet vinylen
Han mener at det nå er riktig å åpne et rockemuseum på nettet, siden musikken allerede er blitt så godt representert der.

- Det er en helt ny verden. Jeg sparte og sparte på vinylplater i mange år, selv etter at jeg ikke hadde platespiller lenger. Jeg syntes liksom det var så vemodig å kaste dem. Men nå har jeg faktisk kasta dem, for nå har jeg oppdaget at alt det jeg trodde var uerstattelige gamle låter fra 70-tallet, de fins der ute på nettet og kan lett lastes ned.

- Men et museum handler om å ta vare på - kaste vinyl?!?

- Ja, jeg burde kanskje gitt det til museet, selvfølgelig. Det burde jeg aldri ha innrømmet. Men poenget er at selv jeg har erkjent at på nettet er alt det som jeg trodde var unikt på gamle plater. Musikken finnes i hvert fall der ute, sa Stoltenberg, og fortsatte:

- Det viktige med en institusjon som Rockheim er tildels at vi får anerkjent og vist alt som har skjedd i popen og rockens historie. Men det viktigste er å inspirere og åpne dører, bokstavelig talt åpne opp nye verdener slik vi gjør det virtuelle, for mennesker som kanskje ikke er så kjent med å bevege seg inn i musikkens virtuelle verden.

AVATARER PÅ MUSEUM: I Virtuelle Rockheim kan din avatar boltre seg i norsk rock og pop fra de siste tiårene.
AVATARER PÅ MUSEUM: I Virtuelle Rockheim kan din avatar boltre seg i norsk rock og pop fra de siste tiårene. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling