Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stoltenberg må gi Støre ro

HAMAS: Vi har en underlig debatt gående om Norge og Hamas: SV og venstresiden i Ap tror åpenbart at Norge kan gi palestinerne en stat ved å pumpe mest mulig penger inn i den nye Hamas-regjeringen, og boikotte Israel. Bare Norge knipser med fingrene og signerer sjekker, skal alle bitene i Midtøsten falle pent på plass og Norge kan klippe snoren for den nye palestinske staten.Høyre støtter selvsagt palestinernes rett til en uavhengig stat, og tar avstand fra okkupasjonen og muren som Israel bygger inne på palestinsk land. Nettopp derfor er jeg glad for at Jonas Gahr Støre gjør nøyaktig som Jan Petersen gjorde før ham: stiller klare krav til partene og samtidig forholder seg til USA, EU, og andre realiteter i Midtøsten-politikken.

SOM FORMANN for giverlandsgruppen for palestinerne kan Norge gjøre en innsats ikke bare mellom partene, men også for å bidra til mest mulig enhetlig opptreden mellom giverlandene. Hvis SV hadde giddet å høre etter det Støre sier, ville SV kanskje ha forstått hvor viktig giverlandsgruppen er: flere regjeringer har arbeidet hardt for dette vervet, SV må derfor ikke få lov til å ødelegge det nå!Jeg håper at Støre vil fortsette med sin balanserte linje i Midtøsten, også i samarbeid med EU og USA. Det må være slitsomt for en utenriksminister, når hans egne stadig faller ham i ryggen. Stein Ørnhøys personangrep på Støre («god i fransk, forstår ikke Midtøsten») er ikke bare en illustrasjon på SVs velkjente forakt for fremmedspråkundervisningen i skolen, men avslører at SV verken forstår eller ønsker å forstå hvilke muligheter og begrensninger som ligger i norsk utenrikspolitikk. Hvor lenge kan statsministeren sitte og se på at SV leker med fyrstikker i utenrikspolitikken? Norge har ikke råd til å slukke flere branner. Nå må Stoltenberg snart ta en alvorspart med SV og skaffe Jonas Gahr Støre skikkelig ryggdekning i Midtøsten. Dette vil palestinerne, mest av alle, være tjent med.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling