MED PAPPA: Anne Catharina Stoltenberg sammen med Jens Stoltenberg på Folketeatret i 2010.  FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
MED PAPPA: Anne Catharina Stoltenberg sammen med Jens Stoltenberg på Folketeatret i 2010. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

- Stoltenberg trenger ikke gjemme ansiktet i hendene av dette her

Musikkeksperter mener dattera til Norges mektigste mann er «spennende».

(Dagbladet): Når datteren til Norges statsminister banddebuterer, får det gjerne litt ekstra oppmerskomhet.

Anne Catharina Stoltenberg (20) studerer sang ved Engelsholm Kunsthøjskole i Danmark, og har nettopp sluppet sine første låter med bandet sitt Schmerz im Herz.

Musikken kan høres her.

- Litt fjas Tidligere «Lydverket»-programleder Asbjørn Slettemark mener duoen, som også består av Henriette Motzfeldt, høres lovende ut.

- Schmerz im Herz beveger seg innenfor den samme elektroniske poptradisjonen som Hanne Kolstø og Sandra Kolstad, og kanskje også Nils Bech. Søte popmelodier, programmerte arrangementer og et bredt utvalg av panoreringer og overdubs. Det låter ganske lovende, faktisk. Av og til blir det litt mye fjas med arrangementene, men de lekne melodiene gir dem nok særpreg til at man kan følge dem litt videre.

Dagbladets musikkanmelder Torgrim Øyre mener Stoltenbergs prosjekt høres spennende ut, om enn noe uferdig.

- Jens Stoltenberg trenger ikke gjemme ansiktet i hendene av dette her. «Desert Town» er litt uferdig og mangler et par holdepunkter, men det er fint at de søker tilbake til alternativ popen som Anja Garbarek står for. Selve stemmeprakten er nok ikke på topp, men det høre ut som at de ønsker å formidle noe geniunt som kan være spennende å følge med på.

I «Annie» Mens Jens Stoltenbergs sønn Axel har fulgt i pappas studiefotspor og utdannet seg til samfunnsøkonom, har datteren Anne Catharina valgt en annen vei.

Stoltenberg yngste barn har lenge drevet med sang, dans og skuespill, og spilte som 12-åring sammen med Morten Harkets datter Tomine i oppsettingen av musikalen «Annie» på Chat Noir. I oktober i fjor sang hun også i bestemor Karin Stoltenbergs begravelse.

STOLTENBERG-SANG: Schmerz im Herz består av Henriette Motzfeldt og Anne Catharina Stoltenberg. Foto: Johannes Fürst / Smertz im Hertz
STOLTENBERG-SANG: Schmerz im Herz består av Henriette Motzfeldt og Anne Catharina Stoltenberg. Foto: Johannes Fürst / Smertz im Hertz Vis mer

Schmerz im Herz ønsker ikke å kommentere prosjektet overfor Dagbladet.

- Vi har dessverre lovet VG eksklusivitet inntil deres artikkel har gått i trykken. Men tusen takk for interessen, skriver de i en mail.

Duoen har spilt inn musikkvideo til låta «Desert Town».

Etter at Dagbladet omtalte den offentlig publiserte videoen i går, som hadde ligget ute siden den 6. januar, ble den satt som «privat» på YouTube.

PÅ SCENEN: Tomine Malmquist Harket (t.v.), datteren til Morten Harket, og Catharina Stoltenberg, datteren til Jens Stoltenberg, har spilt sammen i musikalen «Annie» på Chateau Neuf. 

Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
PÅ SCENEN: Tomine Malmquist Harket (t.v.), datteren til Morten Harket, og Catharina Stoltenberg, datteren til Jens Stoltenberg, har spilt sammen i musikalen «Annie» på Chateau Neuf. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer