Stoltenbergs hevn

VALLA & YSSEN: Spørsmålet våre integritets-hungrige kommentatorer og journalister skulle stilt seg er ikke om Jens Stoltenberg har kjent til denne saken, men hvor mye han aktivt har bidratt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DA DET FOR FÅ uker siden ble kjent at et par norske journalister hadde spist cocktailbær med våre kongelige - kongelige berøvet all politisk makt og innflytelse - reiste det seg et ramaskrik i hele den kritiske, sannhetssøkende, integritetsbevarende norske presse.

I forrige uke fikk mediene tiårets makt-intrige servert på et sølvfat. En sak som omfattet Norges to mektigste personer, Stoltenberg og Valla, samt en hyperambisiøs karriereklatrer - og i tillegg, kan hende, hennes eks-mann. Og enda mer: selve lederrollen i verdens rikeste sosialdemokrati. Men ikke én av de samme journalistene - ikke én kommentator - i noen norsk avis eller fjernsynsstasjon - fant grunn til å stille ett kritisk spørsmål om de oppsiktsvekkende omstendighetene i Valla/Yssen-saken.

ETT AV SPØRSMÅLENE kunne vært som følger:

Hva om konflikten mellom Gerd-Liv Valla og Ingunn Yssen hverken er en ren arbeidslivskonflikt eller en catfight, men en sak som handler om noe langt mer, ja, om Arbeiderpartiets skjebne, og om en nøye uttenkt strategi for hvordan man skremmer en brysom Gerd-Liv Valla, en belastning for partiet og statsministeren, tilbake i jordhullet?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer