Stoltenbergs storeslem

Robert Stoltenberg stjal oppmerksomheten og prisene under Gullrute-showet.

Med hele Norges underholdningselite i salen, fikk han stormende og langvarig applaus da han først tok imot prisen for beste humorprogram med sin serie Borettslaget, og deretter ble kalt tilbake på scenen av prisutdeler Trond-Viggo Torgersen for å motta prisen for «Årets Nyskaper».

Som om ikke det var nok kunne skaperen av Borettslaget også ta med seg prisen som årets beste mannlige tv-skuespiller, samt at han ble stemt fram av seere som «Folkets tv-favoritt».

Årets utgave av Gullruten slo nok en gang fast at det fortsatt er NRK som er storebror i TV-Norge. Av 44 nominasjoner sto NRK for 31 av dem, og etter at juryen hadde avsagt sin dom, sto NRK igjen med 14 av 15 prisvinnere.

Den eneste prisen NRK ikke vant, var prisen for beste reality-serie, som gikk til TV3s Robinson-ekspedisjon. Men så har da heller ikke NRK produsert noen slik serie.

Rolv Wesenlund fikk årets hederspris, mens en annen veteran, Torkjell Berulfsen, fikk prisen for beste reportasjeprogram i sin reise blant edle dråper. Berulfsen vant prisen for sitt program om absint.

En annen fjernsynsveteran, Dan Børge Akerø, kunne motta prisen for beste underholdningsprogram, som gikk til «Den store klassefesten»-programmene.

Jon Almaas ble kåret til beste mannlige programleder, mens Hilde Hummelvoll fikk prisen for årets kvinnelige programleder.

Dorthe Skappel var programleder for lørdagens tv-show som ble sendt fra Grieg-hallen i Bergen.

NTB

«Folkets TV-favoritt»: Pirkka og de andre fra Tertitten borettslag gikk rett hjem hos det norske folk.