STOMPA-FILMENE:  Ole Enger (øverst til høyre) var en av Norges første barnestjerner, og spilte i tre filmer om Stompa. Til venstre er Knut Eide som spilte Bodø i filmene. 
Foto: Aage Storløkken / SCANPIX
STOMPA-FILMENE: Ole Enger (øverst til høyre) var en av Norges første barnestjerner, og spilte i tre filmer om Stompa. Til venstre er Knut Eide som spilte Bodø i filmene. Foto: Aage Storløkken / SCANPIXVis mer

Stompa-skuespiller Ole Enger er død

Etter lengre tids kreftsykdom.

En av Norges første barnestjerner, Stompa-skuespiller Ole Enger er død, 65 år gammel. Fra 1963 til 1967 spilte han i tre Stompa-filmer som hadde stor suksess i Norge.

Enger døde i slutten av april etter lengre tids kreftsykdom, ifølge nekrologen hans som står på trykk i Aftenposten torsdag.

Enger viste seg ikke på lerretet etter de tre Stompa-filmene, men utdannet seg i stedet til revisor.

- Skuespillerjobben var liksom bare noe morsomt vi holdt på med på si. Nei, jeg så liksom aldri skuespilleryrket som noen reell karrieremulighet, sa Enger i et intervju med Dagbladet i 2010.

At han fikk rollen som Stompa var ganske tilfeldig. Han var statist i den første filmen der klassekameraten Rolf Kirkvaag jr. var Stompa, men Kirkvaag gikk lei og Enger ble spurt om å overta, noe han sa ja til.

(NTB)