<strong>STOMPA-FILMENE:</strong>  Ole Enger (øverst til høyre) var en av Norges første barnestjerner, og spilte i tre filmer om Stompa. Til venstre er Knut Eide som spilte Bodø i filmene. 
Foto: Aage Storløkken / SCANPIX
STOMPA-FILMENE: Ole Enger (øverst til høyre) var en av Norges første barnestjerner, og spilte i tre filmer om Stompa. Til venstre er Knut Eide som spilte Bodø i filmene. Foto: Aage Storløkken / SCANPIX Vis mer

Stompa-skuespiller Ole Enger er død

Etter lengre tids kreftsykdom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En av Norges første barnestjerner, Stompa-skuespiller Ole Enger er død, 65 år gammel. Fra 1963 til 1967 spilte han i tre Stompa-filmer som hadde stor suksess i Norge.

Enger døde i slutten av april etter lengre tids kreftsykdom, ifølge nekrologen hans som står på trykk i Aftenposten torsdag.

Enger viste seg ikke på lerretet etter de tre Stompa-filmene, men utdannet seg i stedet til revisor.

- Skuespillerjobben var liksom bare noe morsomt vi holdt på med på si. Nei, jeg så liksom aldri skuespilleryrket som noen reell karrieremulighet, sa Enger i et intervju med Dagbladet i 2010.

At han fikk rollen som Stompa var ganske tilfeldig. Han var statist i den første filmen der klassekameraten Rolf Kirkvaag jr. var Stompa, men Kirkvaag gikk lei og Enger ble spurt om å overta, noe han sa ja til.

(NTB)


Stem fram årets film

Hvilken film mener du er mest underholdende eller mest rørende? Hvilken film fortjener ros og oppmerksomhet? Hvem fortjener Folkets Amanda?

Stem fram din favoritt i dag!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer