«Stompin' Our Feet With Joy»

Dette blir Vidar Busks store år, og ekstra hyggelig er det at det faller sammen med hans eget tiårsjubileum som profesjonell musiker.

Så lang tid har det faktisk tatt Busk (27) å få platekontrakt. Men debutplata ble klar til Notodden Blues Festival, der Busk meget betimelig mottok NBFs Bluespris.

Utsolgt

Han kvitterte med flere forrykende konserter, der sjarm og teknikk levde side om side. Å oppleve gitarist og vokalist Busk på scenen er et kick. Det syntes også et ekstatisk festivalpublikum, som kastet seg over den ferske plata. De første 100 gikk ut på én time, de 500 neste i løpet av festivalen. Men fortvil ikke; 3000 nye er underveis.

Mannen bak utgivelsen er lederen i Oslo Bluesklubb, Eric Malling, som syntes det var for ille at klubbfavoritten Busk ikke var tilgjengelig på CD.

Samtidig ville han vise den etablerte platebransjen at det går an å selge blues i Norge. Med sponsorhjelp startet han eget plateselskap for å gi ut Busk og et par andre.

Til USA

Vidar Busk reiste som 16-åring til USA for å besøke munnspilleren Rock Bottom, og ble i fire år. Rock Bottom, egentlig David C. York, forteller selv historien i kortform på plata. Den morsomme snakkebluesen «The Ballad Of Vidar Busk» er en av seks låter han har signert, hvorav tre sammen med Busk.

Produsent Johnny «Guitar» Augland har ellers gitt plata den autentiske 50-tallsstemningen du også finner hos hans egen gruppe Good Time Charlie. Busks «troende» er Eks-Vazelina Rune Endal (bass), Martin Windstad (trommer) og det unge munnspilltalentet Arne Fjeld Rasmussen, som dessuten alle korer og rett og slett har det moro.

OBS! Ros også til de ansvarlige for det tøffeste coveret jeg har sett på svært lenge: spesielt Espen Liland (design) og Hilde Marstrander (cover art).