«Stompin' Our Feet With Joy»

Dette blir Vidar Busks store år, og ekstra hyggelig er det at det faller sammen med hans eget tiårsjubileum som profesjonell musiker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Så lang tid har det faktisk tatt Busk (27) å få platekontrakt. Men debutplata ble klar til Notodden Blues Festival, der Busk meget betimelig mottok NBFs Bluespris.

Utsolgt

Han kvitterte med flere forrykende konserter, der sjarm og teknikk levde side om side. Å oppleve gitarist og vokalist Busk på scenen er et kick. Det syntes også et ekstatisk festivalpublikum, som kastet seg over den ferske plata. De første 100 gikk ut på én time, de 500 neste i løpet av festivalen. Men fortvil ikke; 3000 nye er underveis.

Mannen bak utgivelsen er lederen i Oslo Bluesklubb, Eric Malling, som syntes det var for ille at klubbfavoritten Busk ikke var tilgjengelig på CD.

Samtidig ville han vise den etablerte platebransjen at det går an å selge blues i Norge. Med sponsorhjelp startet han eget plateselskap for å gi ut Busk og et par andre.

Til USA

Vidar Busk reiste som 16-åring til USA for å besøke munnspilleren Rock Bottom, og ble i fire år. Rock Bottom, egentlig David C. York, forteller selv historien i kortform på plata. Den morsomme snakkebluesen «The Ballad Of Vidar Busk» er en av seks låter han har signert, hvorav tre sammen med Busk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer