Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stone gleder seg til Nobelfesten

Synes fredsprisvinner Yunus er fantastisk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): -  Jeg følte meg veldig beæret.

Sharon Stone lener seg over bordet.

-  Jeg er veldig, veldig, veldig beæret og fornøyd med å bli spurt om å lede Nobelpris-konserten.

Den 48 år gamle skuespillerinnen som har nesten 60 filmer på rullebladet, men som for alltid vil bli husket for et sekund uten undertøy i filmen «Basic Instinct» med tidligere Nobelpris-programleder Michael Douglas som motspiller, har tatt seg tid til å møte pressen i 45 minutter i forbindelse med den heite Oscar-kandidaten «Bobby». En film om drapet på presidentkandidat Robert F. Kennedy i 1968.

Fantastisk vinner

Men nå er pressekonferansen over og journalister fra hele verden kaster det lille som fortsatt finnes av presseetikk til side, og ber om å få signert alt fra filmplakater til små portrettbilder av filmstjernen, som likevel er fokusert på en utdeling i Oslo 10. desember.

-  Jeg mener at mannen som vant årets nobelpris er virkelig fantastisk. Hva Muhammad Yunus har gjort er en veldig omtenksom og snill gave til verden. Og vet du hva?

Sharon Stone ser opp fra autografskrivingen og holder blikket et kjapt sekund. -  Jeg kjente til Muhammad Yunus fra før. Søsteren min var faktisk den personen som ble spurt om å fortelle om han for forsamlingen i FN.

VERTINNE: Sharon Stone gleder seg til å komme til Norge og Nobelfesten. Foto: SCANPIX/AP
VERTINNE: Sharon Stone gleder seg til å komme til Norge og Nobelfesten. Foto: SCANPIX/AP Vis mer

God for Mensa

Sharon Stone som egentlig skulle bli advokat (hun er visstnok målt til 156 i IQ), er foruten det en undertøysløse sekundet i «Basic Instinct» kjent som en krevende diva, for tre havarerte ekteskap, lønnssjekken på i underkant av 100 millioner for superfloppen «Basic Instinct 2» og hennes to adopterte barn. Men under pressekonferansen for hennes siste film, bruker hun tida på å snakke om et par av de veldedige tiltakene hun har brukt mye tid på de siste åra.

-  Jeg og familien min jobber med å skaffe sko til familier som har barn som må bytte på å gå til skolen fordi de bare har et par sko på deling. Vi skaffer jakker til barn som trenger det for å kunne gå på skole. Det høres kanskje banalt ut, men dette er virkeligheten i dagens Amerika.

De siste åra har Sharon Stone brukt mye av sin tid på å skaffe oppmerksomhet rundt hiv- og aids-problematikken, noe hun til tider også har oppnådd. Spesielt da hun klinte med en kvinnelig budgiver som hadde betalt 350 000 kroner for et kyss. Ifølge flere avisartikler om den livsviktige tungeutvekslingen varte den et sted mellom 45 sekunder og et minutt.

Har norsk venn

Og om hun er klar for Norge?

-  Selvfølgelig! Jeg veit litt om landet deres, men jeg har aldri vært der før. Derfor gleder jeg meg veldig!

-  Kjenner du noen nordmenn fra før?

Stone åpner døra ut av konferanserommet. Holder blikket.

-  Ja, sier hun.

-   Hvem, glipper det noe høylytt ut av oss.

Hun holder døra oppe et lite øyeblikk, gir oss et lurt blikk.

Ler.

Og så er hun borte blant publisister og managere.