Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stone lager film om bin Laden

Følger opp «World Trade Center».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Oliver Stones neste film skal handle om invasjonen av Afghanistan og jakten på Osama bin Laden, melder Reuters. Filmen føyer seg pent inn etter hans siste film, «World Trade Center», som handler om de dramatiske hendelsene 11. september 2001.

Den neste filmen tar for seg etterdønningene etter 11. september. Den vil bygge på boka «Jawbreaker» av Gary Berntsen, som kom ut i fjor. Berntsen var tidligere CIA-offiser og ledet den såkalte Jawbreaker-gruppen, som jaktet på bin Laden i Tora Bora-området i Afghanistan i 2001.

Oliver Stone sier at han skaffet seg filmrettighetene til boka for flere måneder siden. Han har ventet med å offentliggjøre det fordi han var redd for at «World Trade Center»-lanseringen skulle drukne i kontroversene rundt «Jawbreaker».

Berntsen har nemlig måttet tåle hard kritikk etter utgivelsen, blant annet fordi han skriver at bin Laden var i Tora Bora-området, men klarte å slippe unna. Dette fordi Berntsen ikke fikk de 800 ekstra amerikanske soldatene han ba om.

Dette strider med George W. Bushs uttalelser om at de aldri var sikre på at han var i området. Den amerikanske regjeringen likte dårlig at Berntsen påstod at de lot bin Laden slippe unna.

BIN LADEN-FILM: Oliver Stone skal lage film om invasjonen av Afghanistan og jakten på Osama bin Laden. Foto: GORM K. GAARE
BIN LADEN-FILM: Oliver Stone skal lage film om invasjonen av Afghanistan og jakten på Osama bin Laden. Foto: GORM K. GAARE Vis mer