Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stonerrock-pionerer blir voksne

Slagkraftig sound og humørfylt låtmateriale som sparker presist.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Joshua Homme og Nick Oliveri i Queens Of The Stone Ages (QOTSA) var i sin tid med Kyuss. Det blytunge og ørkenøde bandet fra Palm Desert, California, ble stonerrock-legender med sitt «Blues For The Red Sun»-album i 1992.

Denne sommeren er de to ute med oppfølgeren til QOTSAs to år gamle debutalbum. De går rett på sak i den truende og riff-hoggende åpningslåta «Feel Good Hit Of The Summer» med følgende tekstlinje sunget med innprentende intensitet:

«Nicotine/Valium/Vicodan/Marijuana/Ecstasy/And Alcohol» .

Dette er rock spilt av gutter med stor sans for de rockklisjeene, men uten at det når et stupid tegneserienivå. De forener grovkorna stoner-riff med mørke popmelodier, kvernende gitarvegger med melodisk finfølelse. Homme og co er ikke lenger pionerer. De lener seg på så vel tung 70-tallshardrock som på grønsjere som Alice In Chains og Soundgarden. QOTSA har likevel et slagkraftig sound som er deres eget og et humørfylt låtmateriale som både sparker presist og som har nerve i seg til å bli lyttet til.