Stones avlyser

LONDON (Dagbladet): Rolling Stones har avlyst alle sine konserter i hjemlandet i år, fordi disse konsertene vil koste dem 135 millioner kroner. Mick Jagger har spurt skattemyndighetene om å få opptre gratis, men har fått avslag.

Det er statsminister Tony Blair og hans skattepolitikk som har ført til at Rolling Stones ikke besøker sitt hjemmepublikum på denne store turneen. I mars ble skattereglene forandret, noe som medfører at Rolling Stones må betale skatt til hjemlandet på alle sine inntekter dette året dersom de opptrer i Storbritannia.

Dette vil koste Rolling Stones 135 millioner kroner, og kan også få følger for andre megaartister. Spice Girls, Elton John og Oasis er blant gruppene som planlegger en protest mot den nye skatteloven.
Rolling Stones skulle spille to konserter i London, en i Sheffield og en i Edinburgh, men alle konsertene er utsatt til neste år.

- Jeg er virkelig lei meg, og vi prøvde å spille mot å gi alle inntektene til et veldedig formål. Men skattemyndighetene sa dessverre nei, sier Mick Jagger i en pressemelding.

De fire konsertene i Storbritannia vil bli arrangert i juni neste år. Da kan gruppa gjennomføre dem uten å rammes så hardt av skatt, fordi inntektene i 1999 ikke blir så store som i år.

Etter klarsignal fra Keith Richards' doktor, er The Rolling Stones klare for å åpne Europa-turneen sin i Nürnberg 13. juni - tre uker etter skjema.
2. august kommer Stones til Oslo.