Stones for hele familien

- Dette er bedre familieunderholdning enn Arnardo, sier Bjørn Nossen og tar kone og barn på slep inn på konsertområdet. De gamle rockeopprørerne i Rolling Stones er nå blitt søndagsunderholdning for hele familien.

En norsk avdanket rockeopprører, musikkjournalist og Puls-redaktør Arild Rønsen, ga like gjerne hele familien Rolling Stones-billetter til jul. Men mor Bjørg på 73 år ville nok heller gått på konsert med Vikingarna.

- Jeg har nok hørt Rolling Stones-musikk på TV, men helst hører jeg på Vikingarna. Kanskje jeg skal gi Arild et dansecruise i julepresang, sier Bjørg Rønsen.

Eldst

Hun var nok blant de eldste i publikum denne søndagen.

- Tror du det blir et sjokk å være på rockekonsert?

- Å jaaa, jeg regner med det, men jeg tar ut høreapparatet, sier hun.

Tredje Rønsen-generasjon, Bjørgs barnebarn Liv Ekeberg, forteller at bestemor er en svært sprek dame, som til tider har vært mer på byen enn henne selv.

På Valle Hovin var det flere barnefamilier enn det var hardbarka rockere. Men i motsetning til på Spice Girls-konserten nylig, var barna denne gangen de minst entusiastiske.

- Jeg liker ikke Rolling Stones, jeg liker Metallica, sier svenske Martin på 11 som har reist helt fra Sverige sammen med mor og far.

Piknik

Mor Käthy Nilsson (44) og far Anders Kadhammer (48) har pakket lunsjkurven for anledningen. De er ikke alene om å ha piknik på Valle Hovin. Flere har tatt med seg termos og annen familiehygge.

- Vi var på Tusenfryd i går, og nå skal vi på Rolling Stones, så nå har vi fått mye familiekos ut av Oslo-turen, forteller Svein Anders Dahl fra Bergen.

Datteren Marianne på 12 år har skrevet særoppgave om rockeheltene og har hørt litt av musikken før. Det var det ikke alle barna som hadde.

- De har ikke blitt frelst ennå, men nå er de i den rette alderen, mener Per Arne Nordtvedt (47) sammen med sønnen Are på 16 og kompisen Kenneth på 15, som ser skeptiske ut før konserten.

Da er det noe annet med Marie Moi Lundstad på 9 år. Hun kan navnet på alle gutta i bandet og har hørt alle platene. Men det er nok fordi far spiller i et rockeband som har spesialisert seg på Rolling Stones-musikk.