Stones fra innsida

Det er ingen tilfeldighet at det er Bill Wyman som har skrevet den store Rolling Stones-boka. Mens de andre festet og dopet seg, forførte han 3000 kvinner, og måtte derfor holde seg ganske edru. Dessuten skrev han dagbok...

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Wyman forteller friskt om sine 31 år med Stones i sin murstein av ei Rolling Stones-bok som kommer ut over hele verden i dag, i Norge på forlaget Damm & Søn.

Sjøl om han hoppet av i 1993, er han fortsatt svært glad i sine gamle kolleger. Da han i 1962 begynte å samle på materiale og bilder med tilknytning til Stones, var det fordi han gjerne ville vise sønnen sin, Stephen (nå 40 år), at «pappa en gang hadde vært med i et rockeband et par års tid...»

Skandalene er med

Det er ikke barnelektyre Wyman byr på. For eksempel gikk det vilt for seg da hele bandet ble invitert hjem til Playboy-kongen Hugh Hefner.

«Vi ble skålt for av alle fra Hugh Hefner og bunniene hans (...) Det var bunnier overalt. Charlie (Watts) fikset det ikke og dro tilbake til hotellet. (...) Det tok ikke lang tid før vi endte opp i badstua med bunnier. Mick ble veldig godt kjent med ei jente som het Mercy. Jeg på min side ble sittende og spille backgammon med Hugh. (...) Etter at vi dro, gjorde Mick (Jagger), Mick (Taylor) og Keith (Richards) narr av Charlie og meg fordi vi ikke benyttet oss av bunniene. Vi var bare glade for at vi ikke var blitt smittet av noe,» skriver Wyman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer