Stones-jukeboks

Klassikerparade fra fortida, med fire ikke fullt så interessante nye bidrag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

40 kutt innspilt over 38 år er hva man får servert på denne nye samleplata fra The Rolling Stones, den første i sitt slag som tidsmessig dekker hele deres platekarriere. Ganske forutsigbar innholdsmessig, i hovedsak store hiter, skjønt låter som «Little Red Rooster» og «We Love You» er byttet ut med diverse LP-spor. I tillegg foreligger det fire helt nye kutt.

Å gjøre alle til lags på samleplater er umulig innholdsmessig, så vi dropper den debatten, sjøl om jeg nok savner «2000 Lightyears From Home». Så er det sagt.

Evergreens

Den første CD-en har materiale fra åra på Decca Records, altså 1964 til 1971. CD 2 går fram til i dag. Skulle jeg gitt disse to CD-ene navn, ville jeg ha kalt den første for «opprør og testosteron» og den andre for «voksen, moden og reflektert». Man finner mer energi, mer eksperimentering og mer tyngde på den første, på den andre er de ikke så retningsgivende lenger, sjøl om de låter umiskjennelig Stones.

Så godt som alt er for evergreens å regne: «Satisfaction» og «Honky Tonk Women» er blitt både party- og karaokeklassikere, og det finnes neppe ei gitarspire i hele verden som ikke kan riffet på «Jumpin' Jack Flash».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer