Stones klare for verden

De som lurer på om Rolling Stones kommer til Norge neste år, må lure enda litt lenger.

På pressekonferansen i går ble kun datoene for den første delen av turnéen avslørt. Bandet skal spille i Amerika fra høsten av og frem til februar 2003.

I juni neste år er de klare for Europa, slik Dagbladet kunne røpe i mars. Både Keith Richards, Mick Jagger, Charlie Watts og Ronnie Wood er til stede når Rolling Stones skal fortelle om den gigantiske jubileumsturneen.

40-årsjubileet markeres med to plateutgivelser og en turné som dekker USA, Mexico, Kina, Australia og Europa.

Turneen skal trolig ha premiere i Boston den første uka i september, før de inntar storbyer i USA og Canada - i alt 40 show i 15 byer.

Stones vil spille både på store utendørsarenaer og i konserthaller og små klubber. Billettprisene blir de høyeste musikkbransjen hittil har opplevd, men i de byene bandet skal spille på ulike arenaer, kan man få kjøpt billettpakker til redusert pris.

Og gjengen er i form. Mick Jagger stråler etter gode kritikker av hans «Enigma»-film, der han hadde produsentrollen. Keith Richards har nettopp spilt med Willie Nelson og Ryan Adams, og rapporteres å være i storform. Ronnie Wood er skrevet ut fra en rehabiliteringsklinikk i Arizona, og rapporteres å være rusfri. Charlie Watts har spilt inn plate med storbandet sitt og er klar for Stones igjen.

Oppdatert info om turnéen finner du på hjemmesidene til The Rolling Stones. Internettsidene har lenge vært stengt, men er nå åpnet igjen i forbindelse med bandets turné-avsløringer.

Du kan også lese artikler og anmeldelser av Stones på Musikk-sidene til dagbladet.no

NY TURNÉ: The Rolling Stones lokker i dag pressen til New Yorks mest kriminelle bydel, Bronx, for å annonsere sin verdensturné. Fra venstre: Charlie Watts, Ron Wood, Mick Jagger og Keith Richards.