Stones ruller igjen!

BOSTON: I går startet Rolling Stones sin verdensturné. Fansen hadde betalt opptil 25.000 kroner for å se sine aldrende helter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I natt norsk tid sto sir Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts og Ronnie Wood på scenen igjen, i basketball- og hockeyarenaen FleetCenter i Boston på den amerikanske østkysten.

Nok en gang har Stones lagt ut på sin aller siste verdensturné - «Licks»-turneen heter den, denne gangen. Nå er det Greatest Hits-samlingen «40 Licks» (kommer 1. oktober) som skal markedsføres.

Gammelt og nytt

På programmet står velkjente slagere fra 60-, 70-, 80- og 90-tallet, og fire nye låter som er med på den doble CD-en: «Don't Stop» , «Stealing My Heart» , «Keys to Your Love» og balladen «Losing My Touch» .

Publikum i Boston-området får servert alle de tre konsertvariantene denne uka.

Allerede torsdag opptrer Stones igjen på fotballarenaen Gillette Stadium. Søndag får bare 2800 tilhørere plass innenfor dørene i Orpheum Theater i Boston sentrum.

For de rike

Opplegget for konsertene skal være svært forskjellig og tilpasset de ulike scenene. De ivrigste tilhengerne vil selvsagt ha med seg alle tre variantene Stones serverer.

- Kona mi liker bandet og jeg liker bandet, sier Stones-fan Gerard Bonchack til avisa The Boston Globe.

Han synes han var heldig som slapp unna med «bare» 25.000 kroner for en pakke med billetter for to personer til alle tre konsertene. Kjernen av Stones-publikum var langhårede ungdommer på sekstitallet. Nå er de for lengst blitt voksne. De er blitt leger og aksjemeklere og kjører BMW, påpeker amerikanske musikkjournalister.

Det er en av grunnene til at det er blitt stadig dyrere å gå på rockekonsert i USA. Mens de samlede inntektene fra de mange rocketurneene øker, har antallet solgte billetter gått ned. Liveopptredener med de største artistene er blitt en opplevelse bare for de få - de aller rikeste.

Mange svartebørshaier gjør store penger, men artister som The Rolling Stones får også en stadig større del av kaka.

I utgangspunktet er det nesten ikke en billett å oppdrive til under 100 dollar (750 kroner) til årets Stones-turné. Straks en konsert blir utsolgt, fyker prisene i været.

2600 for premieren

Til premierekonserten i Boston i natt kostet de beste billettene i utgangspunktet 350 dollar (2.600 kroner). For å få være med i kampen om disse, ei uke før andre kunder slapp til, måtte du tegne medlemskap i fanklubben. Pris: 700 kroner.

De som satt på de aller beste setene i FleetCenter, fikk mer enn bare musikk for pengene: På kjøpet fulgte en nummerert litografi, laminerte adgangskort, drinker og kanapeer, og åpen bar etterpå.

Uten betydning

I førti år har The Stones holdt koken. «The Walking Dead», er det noen som kaller gruppa.

- Jeg er ganske stolt av at jeg fortsatt henger med, sier Keith Richards til avisa Boston Herald.

Kritikere av bandet er ikke vanskelig å finne.

- Stones-turneen er helt irrelevant, skriver forfatteren Neal Pollack i The New York Times. Med billettprisene Mick & co. forlanger, blir det i hvert fall ikke mange ungdommer i kø ved inngangsdøra.

På veien igjen: Keith Richards, Mick Jagger, Ron Wood og Charlie Watts.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer