Stones til Oslo

Det gjenstår et par detaljer før kontrakten er undertegnet, men det er 99 prosent sikkert at The Rolling Stones spiller i Oslo 23. juli neste år. Fredag var det 40 år siden bandet hadde sin første spillejobb.

3. september er det turnéåpning for The Greatest Rock\'n\'Roll Band in The World i Boston. Så jobber de seg igjennom 50 stater, Østen, Australia og Europa, før de inntar Oslo. Trolig blir det Oslo-konsert på Valle Hovin 23. juli, tre dager før Mick Jagger fyller 60 år. På 60-årsdagen vil han trolig stå på scenen med bandet sitt i Tyskland.

- Dette har jeg ingen kommentar til, sier Robin Goodiear i Gunnar Eide Concerts når Dagbladet spør om det gjenstår mye før kontrakten med The Rolling Stones er i havn.

Det lyktes ikke Dagbladet i går å nå Rune Lem, som leder Gunnar Eide Concerts as.

40-årsjubileum

«The Life Begins at 40 Tour» har de aldrende herrene i et humoristisk hjørne kalt turneen som skal ta dem til alle verdenshjørner før de pakker ned instrumentene og sjekker kontofonen.

Da har de spilt på alt fra små klubber til store innendørshaller og utearenaer. I flere av byene de besøker spiller de både på små klubber og store utendørsarenaer. Da er det to vidt forskjellige show publikum får oppleve.

Dessverre er det lite som tyder på at Oslo blir beæret med mer enn én konsert på Valle Hovin.

Stones gjør vanligvis ikke festivaljobber, men neste sommer kan de gjøre et unntak. Glastonbury-festivalen i England i juni har høy prestisje, og siden det er 40-årsjubileum, vil trolig bandet slå seg litt ekstra løs under Europa-turneen.

Vandrende undre

Det blir femte gang The Rolling Stones besøker Norge. Første gang spilte de på Sjølyst 24. juni i 1965. Deretter har de spilt tre ganger på Valle Hovin. Seinest i august 1998.

Mye har skjedd på de 38 åra som er gått siden de først gjestet Norge. Noe av det kan du lese om i ei fersk 800-siders bok om bandet. I «Old Gods Almost Dead» får leserne rystende historier om fyll, narkotikamisbruk, overdoser og veneriske sjukdommer. Det kan være passende oppladning til neste sommers konsert på Valle Hovin.

Etter å ha lest beretningen om bandets gjøren og laden, i usensurert versjon, innser man at det er noe bortimot et under et de er i live. Og at de har klart å gi ut plater. Og kanskje enda mer, at de orker å turnere. «This Could Be The Last Time».

Det er bare ett år og fire dager igjen...

OSLO KLARE: Sist The Rolling Stones spilte i Oslo var 28. august 1998. Også da sto de på Valle Hovin foran et henført publikum. 23. juli neste år er de tilbake. Det gjenstår bare små detaljer med kontrakten.