Stønner mer til våren

På grunn av stor pågang spiller Charlotte Frogner (26) ekstraforestillinger av «Få meg på, for faen» til våren.

(Dagbladet.no): Hun spiller en av de unge hovedrollene i «Få meg på, for faen» som 5. november hadde première på Det Norske Teatret. Forestillingene har vært fullsatte, det finnes få ledige billetter i resten av høstsesongen, og nå melder teatret at det blir ekstraforestillinger i mai og juni.

- Aldri før har det vært så godt forhåndssalg på en bisceneproduksjon, skriver teatret i en pressemelding.

Forestillingen startet opprinnelig som en novelle i «Vinduet» om den kåte jenta Alma, som i 2005 var blitt til en hel roman, og det er forfatteren selv - Olaug Nilssen - som har skrevet om boka til teater.

- Jeg holdt på å dø av skam, har Pia Tjelta sagt til Dagbladet om først gang hun leste romanen.

Frogner har fått æren av å spille Alma, mens Tjelta er vaskehjelpen/sosiologistudenten/dagdrømmeren Maria. Mora til Maria spilles av Marianne Krogh, mens den svært så høye Pål Sverre Valheim Hagen blant annet spiller en av Marias søstre - med utpreget dyp stemme.

- For meg fortoner det seg som ganske mye stønning på én kveld, sa Frogner nylig til Dagbladet FREDAG.

- Neper, sex og renhold. Å lese Olaug Nilssens bøker føles som å være på en god fest, fanget i en forvirrende drøm og høy på syre - samtidig. Ingenting tyder på at opplevelsen blir kjedeligere nå som hennes eminente roman fra 2005, «Få meg på, for faen», settes opp på Det Norske Teatret, skrev for øvrig FREDAG i premiereuka.

Men Dagbladets anmelder var ikke helt overbevist:

SKAL SPILLE MER: Skuespiller Charlotte Frogner (26) i garderoben på Det Norske Teatret der hun i høst og til våren spiller i «Få meg på, for faen». Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
SKAL SPILLE MER: Skuespiller Charlotte Frogner (26) i garderoben på Det Norske Teatret der hun i høst og til våren spiller i «Få meg på, for faen». Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

- Gode enkeltscener klarer ikke løfte en ustrukturert og virrende forestilling. Men mellom de fine familieobservasjonene virrer «Få meg på, for faen» rundt uten noen tydelig retning. Nilssens «faen» er på Det Norske Teatret blitt et «filler\'n», mener hun.

Mens Dagbladets bokanmelder synes Nilssen i romanen skriver er «forfriskende og hemningsløst om tenåringskåthet og opprør».

LES OGSÅ:

VIL FJERNE TABUER: Charlotte Frogner (fra venstre), Pia Tjelta og Marit Moum Aune håper forestillingen kan være med å rive ned tabuer. - Tenk at Olaug turte. Hun tok ansvar og skrev historien som alle bærer på, men som ingen tør dele - den om de flaue tenårene, <a href="http://www.dagbladet.no/tekstarkiv/artikkel.php?id=5001070087931&tag=item&words=tinna%3Bfrogner">sier Tjelta</A>.