Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Stopp for «Hotel Cæsar»

Det er ikke bestilt flere sesonger av serien, bekrefter TV 2. - Dette er en tung dag, sier produksjonsselskapet. 

FLYTTET TIL NETT: I fjor ble «Hotel Cæsar» flyttet fra lineær TV til nett. Foto: TV 2
FLYTTET TIL NETT: I fjor ble «Hotel Cæsar» flyttet fra lineær TV til nett. Foto: TV 2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): TV 2s dramasjef Christopher Haug opplyser at det ikke kommer nye episoder etter sesongen som nå bare kan sees i kanalens nettspiller, TV 2 Sumo.

– Det stemmer at vi ikke har bestilt en ny sesong av Hotel Cæsar nå, men for TV 2 så betyr ikke dette at eventyret er over, sier Haug til TV 2.

Til Dagbladet sier Haug at det ikke er til å stikke under en stol at seertallene for «Hotel Cæsar» har vært synkende.

- Satsingen vi har hatt på Sumo har ikke helt gitt de tallene vi ønsket. Vi ønsker å fortsette å satse på drama, og vi skulle hatt penger til å gjøre masse mer, men vi må gjøre prioriteringer. «Hotel Cæsar» er en enormt stor bestilling, i og med at antall episoder er så høyt, sier Haug.

Lengstlevende såpeserie

Seerne har kunnet følge familien Anker-Hansen gjennom nesten 19 år, og «Hotel Cæsar» er dermed Norges lengstlevende såpeserie. Over 3000 episoder er blitt sendt siden oppstarten i 1998.

Haug legger til at kanalen nå vil satse på noe nytt. Men ifølge Haug er det mulig at det kan bli en ny sesong, selv om de nå ikke har planer om det.

- Det kan skje. Vi har pauset innspillingen før, så det er ikke nødvendigvis helt over. Hva som skjer i fremtiden vet jeg ikke, sier Haug.

SLUTTEN?: TV 2 bekrefter at de ikke har bestilt flere sesonger av TV-serien. Husker du disse klippene? Video: TV 2 Vis mer

- En tung dag

Ellen Alveberg, daglig leder av Metronome Spartacus som produserer «Hotel Cæsar», forteller at de ansatte fikk beskjeden om innspillingsstoppen i dag.

- Dette er en serie som har levd et langt liv hos TV 2. Det blir 19 år til høsten, så for oss er dette en tung dag og en tung beslutning, sier Alveberg.

«Hotel Cæsar» hadde siste opptaksdag 16. november, og det var derfor ikke mulig for produksjonsselskapet å samle alle ansatte. Alveberg opplyser at de har ringt til noen, mens andre vil få beskjeden via pressen.

- Denne serien er en institusjon. I vår bransje er det sjelden det varer så lenge, sier hun.

Slutter med «cliffhanger»

Alveberg forteller at siste episode av «Hotel Cæsar» ikke vil runde av serien, men avslutte med en «cliffhanger».

- Gjett om det gjør! I god «Hotel Cæsar»-ånd må det jo det! Kanskje det blir et folkekrav om å få vite hva som skjer videre. Det hadde jo vi elsket, sier hun.

Alveberg mener også bransjen vil merke at de forvinner, og mener de har hatt mye å si for rekruttering til norsk dramaproduksjon.

- De fleste som kommer og jobber hos oss har hatt dette som første arbeidsplass. Unge mennesker får trent seg før de går videre ut i bransjen. At det slutter vil man nok merke over tid, sier hun.

Ble nettserie

I fjor ble serien flyttet fra lineær TV til nett. Da opplyste TV 2 at dette ble gjort på grunn av endrede seervaner og økt satsning på eksklusivt innhold på nett-tv.

- Dette er ingen nedskalering av Cæsar, konsumering av tv-drama er i forandring og TV 2 tilpasser seg deretter. Jeg synes det er utrolig bra at det nettopp er Cæsar man gjør denne transformeringen med, sa Haug, den gang.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!